Ananaspalat

Nämä eksoottiset palat ovat jännittäviä, mehukkaita ja maukkaita – niissä maistuu sekä ananas että kookos.

1 annokseen

  • 2 kananmunaa
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 1 ½ dl vettä
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 prk ananasmurskaa

Kuorrutus

  • 2 rkl margariinia
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 ½ dl kookosta
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota pieni uunipannu.

2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Lisää vesi ja sitruunankuori, sekoita.

3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikinaan. Kaada taikina uunipannuun ja paista uunissa n. 20 minuuttia.

4. Valuta ananasmurskaa hieman ja levitä murska lämpimälle kakulle.

5. Sekoita kuorrutus kattilassa, kuumenna samalla vatkaten kunnes se sakeutuu, ilman että se kiehuu.

6. Levitä kuorrutus ananaksen päälle ja paista vielä muutama minuutti uunissa. Paloittele valmis kakku.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!