Ananasletut jäätelön ja appelsiinin kera
Hieman erilaiset ananasletut tarjoilemme jäätelön ja appelsiinin kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 tuore ananas
- 2 kananmunaa
- 50 g mascarponejuustoa
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- ½ dl vaahterasiirappia
- 4 palloa suklaajäätelöä
- 2 appelsiinia
Valmistusohje
1. Kuori ananas ja paloittele hedelmäliha pienenpieniksi paloiksi, laita kulhoon. Vatkaa munat ja sekoita ananaksen ja mascarponen kera.
2. Leikkaa appelsiineista n. 2 cm molemmista päistä ja kuori ne terävällä veitsellä niin että saat pois kaiken valkoisen kuoresta. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoista lohkojen välistä. Tee tämä kulhon yllä, niin mehu ei valu hukkaan.
3. Paista 8 lettua voissa keskilämmöllä. Sekoita appelsiinimehu ja vaahterasiirappi. Asettele kaksi lettua päällekkäin joka lautaselle, niiden väliin vaahterasiirappia. Koristele jäätelöllä ja appelsiinifileillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti