Ananaskahvikakku
Tämä on maukas ja mehukas kakku, jonka voi tehdä myös rengasvuoassa. Silloin reiän voi tarjoillessa täyttää vaikkapa lisäananaksella, hienonnetuilla saksanpähkinöillä ja kermavaahdolla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaan
- 250 g voita
- 3 dl kidesokeria
- 4 kananmunaa, erottele valkuaiset keltuaisista
- 1 ½ dl ananasmurskaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 5 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 pss saksanpähkinöitä
- voita + korppujauhoja vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pitkulainen kakkuvuoka.
2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi. Lisää munankeltuaiset yksi kerrallaan, lisää ananas. Yhdistä kuivat ainekset ja sekoita ne taikinaan. Hienonna pähkinät rouheeksi ja lisää ne taikinaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele viimeiseksi taikinaan.
3. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla reilu tunti. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki