Amerikkalaiset ribsit
Keittämällä ribsit eli kylkiluut ennen paistamista saat niistä mehukkaat – ja samalla varmistat, että ne ehtivät paistua läpikypsiksi ennen kuin pinta palaa. Paista grillihiilloksella tai uunissa, siinä tapauksessa n. 30 minuuttia 180 asteessa.
Neljälle-kuudelle
- 1 ½ kg kylkipaistia
- 2 dl chilikastiketta
- ½ dl fariinisokeria
- 2 tl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl chilijauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna kevyesti suolattua vettä suuressa padassa, lisää kylkipaisti ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto ja keitä paistia n. 30 minuuttia miedolla lämmöllä.
2. Nosta puoliksi keitetty liha padasta ja anna jäähtyä.
3. Sekoita muut ainekset ja penslaa seoksella liha.
4. Grillaa hitaasti, kääntele usein kunnes liha on valmis.
5. Tarjoile grillattujen omenanpuolikkaiden kanssa. Sekoita myös salaatti punaisista pavuista, vihreästä paprikasta, salaattikiinankaalista ja tomaateista. Viimeistele vinaigrettella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka