Amerikkalainen suklaa-pähkinäpiirakka
Tämä suklaa-pähkinäpiirakka on täydellinen jälkiruoka. Voit valmistaa piirakan etukäteen, sillä se säilyy huoneenlämmössä. Se on myös helppo jakaa erikokoisin paloihin. Kaiken lisäksi piirakka on taivaallisen hyvää!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
12 palaa
- 125 g voita
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 3 rkl sokeria
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 4 munaa
- 1 dl sokeria
- 2 dl siirappia
- 2 tl vaniljasokeria
- 100 g tummaa suklaata
- 150 g hasselpähkinöitä
Päälle
- 2 dl kermaa
- 10 mansikkaa
- 1 karambola
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
1. Taikina: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää sokeri ja vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi.
2. Pohja: Kaaviloi taikina. Vuoraa irtopohjavuoka taikinalla. Taittele vuoan reunoille alumiinifolioliuska. Pistele piirakkapohja haarukalla. Pane vuoka kylmään noin 15 minuutiksi. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia. Poista folio ja anna piirakkapohjan jäähtyä. Nosta uunin lämpötilaa 200 asteeseen.
3. Täyte: Rouhi pähkinät ja leikkaa suklaa pieniksi paloiksi. Vatkaa munat ja sokeri- Lisää joukkoon siirappi ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada joukkoon suklaa ja pähkinärouhe. Kaada täyte piirakkapohjalle. Kypsennä 40-45 minuuttia. Koristele piirakka mansikoilla, sitruunamelissanlehdellä ja karambolaviipaleilla. Tarjoa kermavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje