Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Amerikkalainen suklaa-pähkinäpiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

12 palaa

  • 125 g voita
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl sokeria
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl siirappia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 100 g tummaa suklaata
  • 150 g hasselpähkinöitä

Päälle

  • 2 dl kermaa
  • 10 mansikkaa
  • 1 karambola
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Taikina: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää sokeri ja vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi.

2. Pohja: Kaaviloi taikina. Vuoraa irtopohjavuoka taikinalla. Taittele vuoan reunoille alumiinifolioliuska. Pistele piirakkapohja haarukalla. Pane vuoka kylmään noin 15 minuutiksi. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia. Poista folio ja anna piirakkapohjan jäähtyä. Nosta uunin lämpötilaa 200 asteeseen.

3. Täyte: Rouhi pähkinät ja leikkaa suklaa pieniksi paloiksi. Vatkaa munat ja sokeri- Lisää joukkoon siirappi ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada joukkoon suklaa ja pähkinärouhe. Kaada täyte piirakkapohjalle. Kypsennä 40-45 minuuttia. Koristele piirakka mansikoilla, sitruunamelissanlehdellä ja karambolaviipaleilla. Tarjoa kermavaahdon kera.

Tämä suklaa-pähkinäpiirakka on täydellinen jälkiruoka. Voit valmistaa piirakan etukäteen, sillä se säilyy huoneenlämmössä. Se on myös helppo jakaa erikokoisin paloihin. Kaiken lisäksi piirakka on taivaallisen hyvää!

Lisää aiheesta:

Mansikkapiirakka hyytelölläPekaanikakku omenallaBrownie-suklaakakkuSuklaakinuskipiirakkaSuklaapiirakkaKakku päärynäpuolikkailla
SuklaapiirakkaKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Suklaapiirakka
  • 01.09.202315:28
    Makeat piirakat

    Vadelmajogurtti-suklaapiirakka

  • 18.02.201300:00
    Sitruunapiirakka

    Pohja sitruunatortulle ja suklaakakulle

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Amerikkalainen suklaa-pähkinäpiirakka

  • 18.02.201300:00
    Ystävänpäivä

    Suklaa-sitruspiirakka

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Greippi-suklaapiiraat