Amerikkalainen sitruunamarenkipiiras
Tämä happamanmakea ihana piiras on niin muhkea, että sitä voisi yhtä hyvin sanoa täytekakuksi. Voit tarjota sitä kahvikupillisen kanssa tai jälkiruoaksi. Tarvikkeiksi tarvitset irtopohjaisen piirasvuoan sekä alumiinifoliota.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle
Piiraspohja
- 3 dl vehnäjauhoa
- 150 g voita
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 2 munaa
- 2 dl tomusokeria
- 1 iso, kypsä sitruuna
- 75 g voita
Marenki
- 4 munanvalkuaista
- 1 1/4 dl sokeria
Valmistusohje
1. Pohja: Leikkaa voi paloiksi. Murustele sormenpäillä jauhot ja voi yhteen tai pyöräytä muutama hetki monitoimikoneessa. Lisää vesi ja puristele taikinaksi. Vaivaa niin vähän kuin mahdollista. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Kauli taikina ja vuoraa sillä irtopohjainen piirasvuoka. Pane vuoka kylmään 30 minuutiksi. Kiinnitä alumiinifoliosuikaleet reunoja pitkin, niin ettei taikina valahda alas. Esipaista piiraspohjaa 10 minuuttia uunin alatasolla. Sen jälkeen nosta uunin lämpö 225 asteeseen.
3. Täyte: Sulata voi. Siivilöi tomusokeri tiheän siivilän läpi. Vatkaa munat kevyesti rikki ja sekoita joukkoon siivilöity tomusokeri sekä sitruunasta puristettu mehu ja jäähtynyt voisula. Kaada täyte piiraspohjalle (poista foliotuet ensin!) ja paista 15-20 minuuttia 225 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt. Ota uunista ja anna jäähtyä. Nosta uunin lämpö nyt 250 asteeseen ja pane grillivastukset päälle.
4. Vatkaa munanvalkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Levitä marenkiseos jäähtyneen piiraan päälle. Paista grillivastusten alla 4-6 minuuttia, kunnes marenki on kullanruskeaa. Vahdi, ettei tummu liikaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti