Mainos
Mainos

Tämä on juuri sellainen ihana omenapaistos, jollaisia Mummo Ankka leipoo, ja joissa piiraan kansi tekee herkusta mehevän.

6-8 palaa

Pohja ja kansi

  • 4 dl vehnäjauhoa
  • 1 dl maissiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl kylmää vettä
  • 1 muna voiteluun

Täyte

  • 6 omenaa, kuorittuina,
  • ohuina viipaleina
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 maustemittaa muskottia
  • 1 maustemitta inkivääriä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita jauho ja suola, lisää öljy vähän kerrallaan ja sekoita joukkoon lopuksi vesi. Sekoita taikina hyvin. Jaa taikina kahtia ja kauli kaksi levyä. Vuoraa pyöreä torttuvuoka toisella levyllä.

2. Sekoita yhteen kaikki täytteen ainekset, paitsi voi. Kaada täyte piiraspohjalle, tiputtele päälle voinokareita. Nosta toinen taikinalevy päälle, painele ympäri reunoja ja leikkaa muutama höyryaukko.

3. Penslaa kansi vatkatulla munalla. Paista 10 minuuttia 225 asteessa, alenna lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 45 minuuttia.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.