Amerikkalainen murekerengas

Tomaattikeitto maustettuna viinietikalla ja fariinilla nostaa murekkeen makua kummasti.

Kuudelle-seitsemälle

  • 600 g savukinkkua
  • 300 g sikanautajauhelihaa
  • 1 muna
  • 2 dl grahamkeksimuruja
  • 3/4 dl maitoa
  • 2 maustemittaa nelimaustetta

Kastike

  • 1 purkki tomaattikeittoa
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ½ tl sinappia

Lisäksi

  • vihreitä herneitä
  • maissinjyviä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Silppupa kinkku pieneksi, vaikka monitoimikoneessa. Sekoita hake jauhelihan kanssa. Sekoita mureketaikinaan loput ainekset. Lusikoi mureketaikina vedellä huuhdeltuun reikävuokaan.

2. Sekoita kastikkeen ainekset. Kiehauta ja kaada sen jälkeen noin 1/4 kastikkeesta murekkeen päälle vuokaan. Paista mureketta uunin keskitasolla 40 minuuttia ja kaada jälleen yhtä paljon kastiketta murekkeelle. Paista kypsäksi nyt noin 30 minuutissa.

3. Kaada hieman lientä vuoasta. Kumoa mureke vadille, koristele lisäkkeillä ja tarjoile lopun kastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja