Amerikkalainen murekerengas

Tomaattikeitto maustettuna viinietikalla ja fariinilla nostaa murekkeen makua kummasti.

Kuudelle-seitsemälle

  • 600 g savukinkkua
  • 300 g sikanautajauhelihaa
  • 1 muna
  • 2 dl grahamkeksimuruja
  • 3/4 dl maitoa
  • 2 maustemittaa nelimaustetta

Kastike

  • 1 purkki tomaattikeittoa
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ½ tl sinappia

Lisäksi

  • vihreitä herneitä
  • maissinjyviä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Silppupa kinkku pieneksi, vaikka monitoimikoneessa. Sekoita hake jauhelihan kanssa. Sekoita mureketaikinaan loput ainekset. Lusikoi mureketaikina vedellä huuhdeltuun reikävuokaan.

2. Sekoita kastikkeen ainekset. Kiehauta ja kaada sen jälkeen noin 1/4 kastikkeesta murekkeen päälle vuokaan. Paista mureketta uunin keskitasolla 40 minuuttia ja kaada jälleen yhtä paljon kastiketta murekkeelle. Paista kypsäksi nyt noin 30 minuutissa.

3. Kaada hieman lientä vuoasta. Kumoa mureke vadille, koristele lisäkkeillä ja tarjoile lopun kastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.