Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Amerikkalainen murekerengas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tomaattikeitto maustettuna viinietikalla ja fariinilla nostaa murekkeen makua kummasti.

Kuudelle-seitsemälle

  • 600 g savukinkkua
  • 300 g sikanautajauhelihaa
  • 1 muna
  • 2 dl grahamkeksimuruja
  • 3/4 dl maitoa
  • 2 maustemittaa nelimaustetta

Kastike

  • 1 purkki tomaattikeittoa
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ½ tl sinappia

Lisäksi

  • vihreitä herneitä
  • maissinjyviä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Silppupa kinkku pieneksi, vaikka monitoimikoneessa. Sekoita hake jauhelihan kanssa. Sekoita mureketaikinaan loput ainekset. Lusikoi mureketaikina vedellä huuhdeltuun reikävuokaan.

2. Sekoita kastikkeen ainekset. Kiehauta ja kaada sen jälkeen noin 1/4 kastikkeesta murekkeen päälle vuokaan. Paista mureketta uunin keskitasolla 40 minuuttia ja kaada jälleen yhtä paljon kastiketta murekkeelle. Paista kypsäksi nyt noin 30 minuutissa.

3. Kaada hieman lientä vuoasta. Kumoa mureke vadille, koristele lisäkkeillä ja tarjoile lopun kastikkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

Skottilaiset munatPekonilla täytetty murekeLammasmureke maissin ja paprikan keraHellenin uunilihamurekeJauhalihamureke oliivien keraHerkkusienitäytteinen mureke
LihamurekePääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihamureke
  • 23.09.201916:00
    Nopeat ja helpot

    Lihamureke Kari Aihisen tapaan eli Markku ja laivankastike

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Skottilaiset munat

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauheliha-broilerimureke

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Mureke

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Jauhelihamureke