Amerikkalainen juustokakku
Tämä on todella maukas amerikanperintö! Tarjoile tuoreiden hedelmien tai marjojen kanssa, tai hillokkeen tai hillonokareen kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kahdeksalle
- 18 grahamkeksiä (digestive)
- 8 rkl margariinia, sulatettua
- ¾ dl kidesokeria
- ripaus jauhettua muskottia
Täyte
- 1 ½ pkt philadelphiajuustoa, à 227 g
- 2 kananmunaa
- 1 dl kidesokeria
- ½ sitruunan mehu
- ripaus jauhettua muskottia
- 3 dl kermaviiliä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175-185 asteeseen. Ota esiin matala piirasvuoka. Murusta 16 keksiä hienoksi tehosekoittimessa tai morttelissa.
2. Sekoita murut ja margariinisula, sokeri ja muskotti, painele seos vuoan pohjalle. Paista uunissa n. 5 minuuttia. Vatkaa juusto pehmeäksi sähkövatkaimella 3-5 minuuttia.
3. Vatkaa mukaan munat, sokeri, sitruunamehu ja muskotti. Kaada täyte piiraskuoreen ja paista vielä n. 25 minuuttia tai kunnes pinta on kevyesti kullankeltainen.
4. Ota vuoka uunista ja levitä päälle kermaviili. Murusta viimeiset kaksi keksiä kakun päälle, paista vielä 10-15 minuuttia.
5. Jäähdytä kakku ennen tarjoilua jääkaapissa, niin että se jähmettyy.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta