Amerikkalainen banaanikakku

Tämä maukas torttu täydentää kahvihetken. Amerikkalaisessa alkuperäisreseptissä torttu jaetaan kahteen osaan, täytetään pähkinäkreemillä ja pinta kuorrutetaan suklaalla, tässä hieman kevyempi versio.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 150 g voita tai margariinia
  • 3 ½ dl kidesokeria
  • 2 1/3 dl banaania, muussattuna (2 keskikokoista)
  • 2 kananmunaa
  • ½ tl suolaa
  • 4 2/3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 ¼ dl maitoa tai kevytviiliä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ¼ dl hienonnettuja pähkinöitä
  • 1 dl kookosta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele 2 litran leipävuoka ja ”jauhota” se kookoshiutaleilla.

2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin, mielellään sähkövatkaimella. Lisää banaanimuusi ja sekoita vielä pari minuuttia.

3. Yhdistä kuivat ainekset paitsi kookos ja sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita vielä pari minuuttia.

4. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle loput kookoksesta. Paista uunissa n. 1 tunti, tai kunnes kakku tuntuu valmiilta – kokeile tikulla. Anna kakun jäähtyä ritilällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!