Amerikkalainen banaanikakku

Tämä maukas torttu täydentää kahvihetken. Amerikkalaisessa alkuperäisreseptissä torttu jaetaan kahteen osaan, täytetään pähkinäkreemillä ja pinta kuorrutetaan suklaalla, tässä hieman kevyempi versio.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 150 g voita tai margariinia
  • 3 ½ dl kidesokeria
  • 2 1/3 dl banaania, muussattuna (2 keskikokoista)
  • 2 kananmunaa
  • ½ tl suolaa
  • 4 2/3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 ¼ dl maitoa tai kevytviiliä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ¼ dl hienonnettuja pähkinöitä
  • 1 dl kookosta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele 2 litran leipävuoka ja ”jauhota” se kookoshiutaleilla.

2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin, mielellään sähkövatkaimella. Lisää banaanimuusi ja sekoita vielä pari minuuttia.

3. Yhdistä kuivat ainekset paitsi kookos ja sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita vielä pari minuuttia.

4. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle loput kookoksesta. Paista uunissa n. 1 tunti, tai kunnes kakku tuntuu valmiilta – kokeile tikulla. Anna kakun jäähtyä ritilällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja