Ambrosiaruudut
Nämä ovat mehukkaita ja raikkaita paloja, jotka valmistuvat nopeasti uunipannussa. Jos haluat pakastaa ruudut, tee se ennen paloittelua ja kuorrutusta. Näin kokonaisuudesta tulee raikkaampi sulatuksen jälkeen.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
n. 24 palaan
- 200 g voisulaa
- 4 kananmunaa
- 3 dl kidesokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
Kuorrutus
- 3 dl tomusokeria
- 1 rasia hillottua appelsiininkuorta
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla, penslaa se voilla ja ripottele päälle hieman jauhoja.
2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja raastettu appelsiininkuori ja kääntele taikinaan. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina uunipannuun. Paista uunin keskitasolla n. 15-20 minuuttia.
3. Laita leivinpaperi ja pelti valmiin kakun päälle ja anna sen jäähtyä. Sekoita kuorrutus, levitä se kakulle ja ripottele päälle hillottua appelsiininkuorta. Paloittele ruuduiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut