Ambrosiaruudut

Nämä ovat mehukkaita ja raikkaita paloja, jotka valmistuvat nopeasti uunipannussa. Jos haluat pakastaa ruudut, tee se ennen paloittelua ja kuorrutusta. Näin kokonaisuudesta tulee raikkaampi sulatuksen jälkeen.

n. 24 palaan

  • 200 g voisulaa
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl kidesokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Kuorrutus

  • 3 dl tomusokeria
  • 1 rasia hillottua appelsiininkuorta
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla, penslaa se voilla ja ripottele päälle hieman jauhoja.

2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja raastettu appelsiininkuori ja kääntele taikinaan. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina uunipannuun. Paista uunin keskitasolla n. 15-20 minuuttia.

3. Laita leivinpaperi ja pelti valmiin kakun päälle ja anna sen jäähtyä. Sekoita kuorrutus, levitä se kakulle ja ripottele päälle hillottua appelsiininkuorta. Paloittele ruuduiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.