Ambrosiakakku
Tämä on oikea vanhanajan herkku. Mehukas kakku, jonka makeanhappamassa kuorrutuksessa on hienonnettua appelsiininkuorta.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 2 kananmunaa
- 1 ¼ dl kidesokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ½ dl kermaa
- 150 g voisulaa
Koristeluun
- 3 dl tomusokeria
- 1 appelsiinin mehu
- halutessasi, 2-3 rkl appelsiinilikööriä
- 1 pss hillottua appelsiininkuorta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi.
2. Lisää jauhot, johon olet sekoittanut leivinjauheen. Lisää sitten kerma ja viimeiseksi voisula.
3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla n. 30 minuuttia.
4. Kumoa kakku sen jäähdyttyä. Anna jäähtyä täysin.
5. Sekoita tomusokeri ja hieman appelsiinimehua, kaada loput mehusta kakun päälle + halutessasi myös likööri. Levitä kuorrutus kakulle ja ripottele päälle appelsiininkuorta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat kalkkunawrapit