Ambrosiakakku
Tämä on oikea vanhanajan herkku. Mehukas kakku, jonka makeanhappamassa kuorrutuksessa on hienonnettua appelsiininkuorta.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 2 kananmunaa
- 1 ¼ dl kidesokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ½ dl kermaa
- 150 g voisulaa
Koristeluun
- 3 dl tomusokeria
- 1 appelsiinin mehu
- halutessasi, 2-3 rkl appelsiinilikööriä
- 1 pss hillottua appelsiininkuorta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi.
2. Lisää jauhot, johon olet sekoittanut leivinjauheen. Lisää sitten kerma ja viimeiseksi voisula.
3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla n. 30 minuuttia.
4. Kumoa kakku sen jäähdyttyä. Anna jäähtyä täysin.
5. Sekoita tomusokeri ja hieman appelsiinimehua, kaada loput mehusta kakun päälle + halutessasi myös likööri. Levitä kuorrutus kakulle ja ripottele päälle appelsiininkuorta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti