Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ambrosiakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on oikea vanhanajan herkku. Mehukas kakku, jonka makeanhappamassa kuorrutuksessa on hienonnettua appelsiininkuorta.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

1 kakkuun

  • 2 kananmunaa
  • 1 ¼ dl kidesokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ dl kermaa
  • 150 g voisulaa

Koristeluun

  • 3 dl tomusokeria
  • 1 appelsiinin mehu
  • halutessasi, 2-3 rkl appelsiinilikööriä
  • 1 pss hillottua appelsiininkuorta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi.

2. Lisää jauhot, johon olet sekoittanut leivinjauheen. Lisää sitten kerma ja viimeiseksi voisula.

3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla n. 30 minuuttia.

4. Kumoa kakku sen jäähdyttyä. Anna jäähtyä täysin.

5. Sekoita tomusokeri ja hieman appelsiinimehua, kaada loput mehusta kakun päälle + halutessasi myös likööri. Levitä kuorrutus kakulle ja ripottele päälle appelsiininkuorta.

Lisää aiheesta:

Mausteinen puolukkakakkuKuorrutettu suklaakakkuAppelsiinikakku suklaallaSitruunakakkuIso omenakakkuHieno appelsiinikakku
KakkuPääsiäinenKevään juhlatKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Kakku
  • 13.6.13:47
    Juhannus

    Rento juhannuksen marjakakku eli "nakukakku"

  • 19.12.202309:16
    Huomenta Suomi

    Jouluhalko puolukoilla ja kinuskilla

  • 28.04.202313:19
    Kääretorttu

    Cha Cha Charlotte – helppo Käärijä-kakku kaupan valmiista kääretortusta

  • 09.03.202315:07
    Pääsiäinen

    Marskin mämmikakku

  • 18.06.202007:56
    Raparperi

    Raparperi-pavlova – kuka voisi vastustaa Katin ihanan makeaa kesäkakkua?