Amaretto-jäädyke

Tarjoa jälkiruoka välillä uudessa, ylellisessä muodossa. Apuna voit käyttää suppiloksi kääräistyjä piirtoheitinkalvoja, joissa jäädykemassa jähmettyy tuuteiksi.

6 annosta

  • 4 munankeltuaista
  • 5 rkl sokeria
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 rkl amaretto-likööriä

Krokantti

  • 3/4 dl siirappia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl pähkinäsekoitusta
  • 3/4 dl juoksevaa margariinia
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl kahvikermaa
  • 3/4 tl leivinjauhetta

Tarjoiluun

  • 4 vohvelikeksiä
  • vadelmakastiketta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Jauha tai hienonna pähkinät. Sekoita siirappi, sokeri, pähkinät, margariini, vehnäjauhot, kerma ja leivinjauhe. Levitä seos leivinpaperille ja paista 8-10 minuuttia. Irrota krokanttilevy leivinpaperista ja hienonna se.

2. Kääräise 6 piirtoheitinkalvoa suppiloiksi ja teippaa ne kiinni. Panne kalvosuppilot juomalaseihin niin, että ne pysyvät pakastimessa tukevasti pystyssä. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri paksuksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja sekoita muna-sokerivaahtoon. Lisää seokseen amaretto ja krokanttipalat. Täytä kalvosuppilot jäädykemassalla ja pane pakastimeen.

3. Ota jäädyketuutit pakastimesta 15 minuuttia ennen tarjoilua. Poista piirtoheitinkalvot ja asettele jäädyketuutit jälkiruokalautasille. Koristele vohvelikekseillä ja vadelmakastikkeella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!