Amarantti-hirssipuuro jogurtin, hunajan ja siementen kera
7.1.2015. Tämä puuro on vaikka sunnuntaiaamiaiselle sopiva herkkupuuro!
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- Cashewpähkinä 25 g
- Mantelirouhe 25 g
- Auringonkukansiemen 25 g
- Seesaminsiemen, kuorineen 1 rkl
- Fariinisokeri 0.5 rkl
- Amarantti 0.5 dl
- GoGreen Kuoreton Hirssinjyvä 2.5 dl
- Vesi 6.5 dl
- Kaneli 1 tl
- Rasvaton maito 2.5 dl
- Pehmeät kuivatut viikunat 50 g
LISÄKSI
- Jogurtti kreikkalainen 1 purkki (150 g)
- Hunaja 4 tl
Valmistusohje
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Hienonna cashewpähkinät ja sekoita mantelirouheen, siementen ja sokerin kera. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.
Paahda keskitasolla noin 8 minuuttia, kunnes sekoitus saa hieman väriä. Siirrä sivuun.
Huuhdo amarantti ja hirssi ja kaada kattilaan.
Lisää vesi ja kaneli ja kiehauta.
Alenna hieman lämpöä ja anna kiehua kannen alla noin 20 minuuttia.
Lisää maito ja hienonnetut viikunat, peitä kannella ja jatka keittämistä (aina silloin tällöin sekoittaen) noin 5 minuutin ajan, kunnes puuro on kypsää.
Tarjoa siemensekoituksen, jogurtin ja hunajan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan