Amarantti-hirssipuuro jogurtin, hunajan ja siementen kera
7.1.2015. Tämä puuro on vaikka sunnuntaiaamiaiselle sopiva herkkupuuro!
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- Cashewpähkinä 25 g
- Mantelirouhe 25 g
- Auringonkukansiemen 25 g
- Seesaminsiemen, kuorineen 1 rkl
- Fariinisokeri 0.5 rkl
- Amarantti 0.5 dl
- GoGreen Kuoreton Hirssinjyvä 2.5 dl
- Vesi 6.5 dl
- Kaneli 1 tl
- Rasvaton maito 2.5 dl
- Pehmeät kuivatut viikunat 50 g
LISÄKSI
- Jogurtti kreikkalainen 1 purkki (150 g)
- Hunaja 4 tl
Valmistusohje
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Hienonna cashewpähkinät ja sekoita mantelirouheen, siementen ja sokerin kera. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.
Paahda keskitasolla noin 8 minuuttia, kunnes sekoitus saa hieman väriä. Siirrä sivuun.
Huuhdo amarantti ja hirssi ja kaada kattilaan.
Lisää vesi ja kaneli ja kiehauta.
Alenna hieman lämpöä ja anna kiehua kannen alla noin 20 minuuttia.
Lisää maito ja hienonnetut viikunat, peitä kannella ja jatka keittämistä (aina silloin tällöin sekoittaen) noin 5 minuutin ajan, kunnes puuro on kypsää.
Tarjoa siemensekoituksen, jogurtin ja hunajan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti