Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Amarantti-hirssipuuro jogurtin, hunajan ja siementen kera

Julkaistu 07.01.2015 07:43

7.1.2015. Tämä puuro on vaikka sunnuntaiaamiaiselle sopiva herkkupuuro!

  • Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka

Ainekset

  • Cashewpähkinä 25 g
  • Mantelirouhe 25 g
  • Auringonkukansiemen 25 g
  • Seesaminsiemen, kuorineen 1 rkl
  • Fariinisokeri 0.5 rkl
  • Amarantti 0.5 dl
  • GoGreen Kuoreton Hirssinjyvä 2.5 dl
  • Vesi 6.5 dl
  • Kaneli 1 tl
  • Rasvaton maito 2.5 dl
  • Pehmeät kuivatut viikunat 50 g

LISÄKSI

  • Jogurtti kreikkalainen 1 purkki (150 g)
  • Hunaja 4 tl

Valmistusohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Hienonna cashewpähkinät ja sekoita mantelirouheen, siementen ja sokerin kera. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.

Paahda keskitasolla noin 8 minuuttia, kunnes sekoitus saa hieman väriä. Siirrä sivuun.

Huuhdo amarantti ja hirssi ja kaada kattilaan.

Lisää vesi ja kaneli ja kiehauta.

Alenna hieman lämpöä ja anna kiehua kannen alla noin 20 minuuttia.

Lisää maito ja hienonnetut viikunat, peitä kannella ja jatka keittämistä (aina silloin tällöin sekoittaen) noin 5 minuutin ajan, kunnes puuro on kypsää.

Tarjoa siemensekoituksen, jogurtin ja hunajan kanssa.

Lisää aiheesta:

OmenalimppuMarinoituja kasviksia ja kotijuustoaSamettinen juurisellerikeitto, persiljaöljyä ja granaattiomenaaKookosjälkiruokaHuomenta Suomen EnergiapatukatGluteeniton omenapiirakka
Makea puuroMakuja ja ElämääKevytPäivän reseptiKrista KupariharjuKeventäjätVälipalatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Makea puuro
  • 24.4.16:10
    Vegaaninen

    Kaurapuuro Hans Välimäen tapaan

  • 13.3.11:59
    Puuro

    Mustikkapiirakkatuorepuuro, herkkukaurapuuro ja keksikaurapuuro

  • 2.2.07:45
    Aamiainen

    Hans Välimäen paras puuro eli bircher-mysli

  • 27.01.202314:24
    Puuro

    Katin helppo ja nopea vispipuuro

  • 28.04.202008:51
    Puuro

    Tuorepuuro – Kari Aihisen helppo resepti