Akseli Herlevin Hirvitartar

15.10.2014. Akseli Herlevi kokkasi Huomenta Suomen Makuja ja Elämää -osiossa.

Ainekset (Resepti neljälle)

  • 400g hirven filettä tai muuta osaa
  • 2rkl kapriksia, hienonnettuna
  • 8kpl cornichon-kurkkuja, hienonnettuna
  • 1kpl shalottisipuli, kuorittuna ja hienonnettuna
  • 2rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 1 keltuainen
  • 1tl chilikastiketta
  • 1tl worcestershire-kastiketta
  • 4-8 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1/2dl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Paista leipäviipaleet oliiviöljyssä kullanruskeiksi ja siirrä lautasille. Hienonna hirvenliha hienoksi ja sekoita joukkoon keltuainen, hienonnettu kapris, sipuli, pikkukurkut ja persilja. Mausta chili ja worcesterkastikkeella, suolalla ja pippurilla. Tarjoile paistettujen leipien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.