Akseli Herlevin Hirvitartar

15.10.2014. Akseli Herlevi kokkasi Huomenta Suomen Makuja ja Elämää -osiossa.

Ainekset (Resepti neljälle)

  • 400g hirven filettä tai muuta osaa
  • 2rkl kapriksia, hienonnettuna
  • 8kpl cornichon-kurkkuja, hienonnettuna
  • 1kpl shalottisipuli, kuorittuna ja hienonnettuna
  • 2rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 1 keltuainen
  • 1tl chilikastiketta
  • 1tl worcestershire-kastiketta
  • 4-8 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1/2dl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Paista leipäviipaleet oliiviöljyssä kullanruskeiksi ja siirrä lautasille. Hienonna hirvenliha hienoksi ja sekoita joukkoon keltuainen, hienonnettu kapris, sipuli, pikkukurkut ja persilja. Mausta chili ja worcesterkastikkeella, suolalla ja pippurilla. Tarjoile paistettujen leipien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!