Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Akseli Herlevi: Riekkoa Suvorovin tapaan

Julkaistu 17.10.2014 07:21

17.10.2014. Kokeile Akseli Herlevin riekkoreseptiä.

Ainekset (4lle)

  • 4 riekon rintalihat
  • 4rkl linnunmaksa tai lintupateeta
  • 2 isoa herkkusientä, jalka poistettuna
  • 1 iso shalottisipuli, kuorittuna
  • 20g voita
  • 2dl viinirypäleitä
  • voitaikinaa
  • 1 kananmuna
  • 2dl kermaista riistakastiketta
  • 1rkl tuoretta persiljaa, hienonnettuna
  • Suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Esilämmitä uuni 200c asteeseen. Kuutioi herkkusienet ja sipuli hienoksi kuutioiksi. Paista pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää seos uuninkestävien vuokien pohjalle. Paista suolalla ja pippurilla maustetut rintafileet pannulla ruskeiksi. Nosta työlaudalle, viipaloi ja lisää sieniseoksen päälle vuokiin. Halkaise viinirypäleet ja lisää vuokiin. Lisää lopuksi kermainen kastike vuokiin. Kauli voitaikinaa niin että taikina on 2-3cm leveämpi joka suunnasta kuin vuoka. Laita taikina vuoan päälle ja voitele munalla. Paista 200c asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Nosta pois uunista ja anna jäähtyä muutama minuutti. Leikkaa tai nosta taikina vuoan päältä lautaselle ja nostele riekko kastikkeineen taikinan päälle. Koristele hienonnetulla persiljalla.

Lisää aiheesta:

JänispatéLohta korvasienikastikkeella ja purjotimbaaleillaPeuranpaisti calvadoskastikkeessaAkseli Herlevi: Hirvenlihaa ja piparjuurikastikettaSieni-pekonipiirasSieni-pekonipiiras
RiistaMakuja ja ElämääPäivän reseptiHuomenta SuomiAjankohtaistaRiistakausiPääruoat
Liharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Riista
  • 20.10.201707:00
    Huomenta Suomi

    Hirvipaisti, paahdettua juuriselleriä ja suppilovahveroita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt kyyhkyset

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Fasaani bataatin ja banaanin kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Paistettua fasaaninrintaa punakaalin kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Grillattua fasaaninrintaa aprikoosichutneyn kera