Mainos
Mainos

17.10.2014. Kokeile Akseli Herlevin riekkoreseptiä.

Ainekset (4lle)

  • 4 riekon rintalihat
  • 4rkl linnunmaksa tai lintupateeta
  • 2 isoa herkkusientä, jalka poistettuna
  • 1 iso shalottisipuli, kuorittuna
  • 20g voita
  • 2dl viinirypäleitä
  • voitaikinaa
  • 1 kananmuna
  • 2dl kermaista riistakastiketta
  • 1rkl tuoretta persiljaa, hienonnettuna
  • Suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Esilämmitä uuni 200c asteeseen. Kuutioi herkkusienet ja sipuli hienoksi kuutioiksi. Paista pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää seos uuninkestävien vuokien pohjalle. Paista suolalla ja pippurilla maustetut rintafileet pannulla ruskeiksi. Nosta työlaudalle, viipaloi ja lisää sieniseoksen päälle vuokiin. Halkaise viinirypäleet ja lisää vuokiin. Lisää lopuksi kermainen kastike vuokiin. Kauli voitaikinaa niin että taikina on 2-3cm leveämpi joka suunnasta kuin vuoka. Laita taikina vuoan päälle ja voitele munalla. Paista 200c asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Nosta pois uunista ja anna jäähtyä muutama minuutti. Leikkaa tai nosta taikina vuoan päältä lautaselle ja nostele riekko kastikkeineen taikinan päälle. Koristele hienonnetulla persiljalla.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.