Hirvenlihaa piparjuurikastikkeessa 6:17

Akseli Herlevi: Hirvenlihaa ja piparjuurikastiketta

16.10.2014. Kokeile Akseli Herlevin hirvireseptiä!

Ainekset (4lle)

  • 600g hirvenrintaa
  • 8 perunaa
  • 2 isoa shalottisipulia kuorittuna
  • 1dl tuoretta persiljaa, hienonnettuna
  • 1dl tuoretta tilliä, hienonnettuna
  • 4cm pala tuoretta piparjuurta
  • 2dl kuohukermaa
  • 50g voita
  • 1/2dl vehnäjauhoja
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Kuutioi hirvenliha ja laita kylmään kattilaan. Lisää kylmää vettä reilusti lihojen yli. Mausta miedosti suolalla ja keitä miedolla lämmöllä 3-3.5h kunnes liha on kypsää ja mureaa. Ota lihat erilliseen astiaan ja keitä lientä kasaan kunnes jäljellä on noin 2-4dl. Sulata voi toisessa kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi ja lisää kokoonkeitettyä lientä joukkoon samalla sekoittaen jotta jauhopaakkuja ei pääse syntymään. Lisää loput liemestä ja kerma. Mausta suolalla, pippurilla ja raastetulla piparjuurella. Lisää lihat takaisin kastikkeen joukkoon ja pidä lämpimänä. Kuutioi sipulit ja perunat. Paista pannulla kunnes perunat ovat kypsyneet. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää viimeiseksi joukkoon hienonnettu persilja. Nostele pyttipannu lautaselle ja lihakastike sen viereen. Koristele hienonnetulla tillillä ja raastetulla piparjuurella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.