Aito ruotsalainen juustokakku

Tämä kakku on suosittu jälkiruoka ja välipala Ruotsissa. Aidon ruotsalaisen juustokakun resepti on peräisin Smoolannista. Perinteisesti kakku tarjoillaan hillon ja kevyesti vatkatun kerman kera. Juustonjuoksutetta saa apteekista.

8-10 hengelle

  • 6 litraa maitoa
  • 1 rkl juustonjuoksutetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 100 g manteleita
  • 5 karvasmantelia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • voita vuoan voiteluun

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa ja hilloa

Valmistusohje

1. Lämmitä maito haaleaksi, kaada se kulhoon ja lisää juustonjuoksute ja vehnäjauhot. Sekoita hyvin ja anna massan juustoutua n. 30 minuuttia. Sekoita niin että hera irtoaa ja odota vielä 30 minuuttia. Siivilöi siiviläliinan läpi, valuta kunnolla. Kuumenna uuni 150-160 asteeseen.

2. Kalttaa, kuori ja jauha mantelit myllyssä. Sekoita mantelit ja karvasmantelit, sokeri, munat ja kerma. Lisää seos juustomassaan.

3. Voitele pyöreä vuoka, kaada juustoseos vuokaan ja paista uunissa n. 1 tunti. Tarjoile hillon ja kermavaahdon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.