Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Äitienpäivän vadelmakakku kaurakeksillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Leivo äitienpäivän kunniaksi upea ja maukas vadelmakakku, joka saa ihania makuvivahteita kaurakekseistä.

Ainekset

  • 2-kerroksinen kakku

Kaurakeksipohjat

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (sis. 2 levyä)

Kostutukseen ja väliin

  • n. 1 dl vadelmamehua tai maitoa + vaniljasokeria
  • n. 2 dl vadelmasosetta tai -hilloa
  • n. 3 dl vadelmia
  • ½-1 dl Marianne-rouhetta, tummaa suklaarouhetta tms.

Täytteeksi ja päälle

  • 1 tlk kuohukermaa (2 dl)
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tlk sitruunarahkaa (2 x 200 g)

Koristeeksi

  • vadelmia
  • ½-1 dl Marianne-rouhetta, tummaa suklaarouhetta, hopeakuulia tms.

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Kakun keksilevyn koostumus riippuu tarjoiluajasta. Jos haluat rapean keksilevyn, tarjoile kakku heti sen valmistuttua. Jos taas annat kakun levätä seuraavaan päivään, keksipohja pehmenee täysin.

Marjasoseen ja kostutuksen määrä vaikuttavat myös kakun rakenteeseen. Kakusta saat entistä näyttävämmä tekemällä siitä tuplakorkean. Käytä silloin 2 pakettia Myllyn Paras Kauramurotaikinaa ja tuplaa täytteiden määrä.

Kauli yhdestä sulaneesta taikinalevystä yksi iso (ruokalautasen kokoinen), pyöreä kaurakeksi leivinpaperin päällä. Leivo toinen samanlainen kakkupohja toisesta levystä. Kypsennä kakkupohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 minuuttia. Jäähdytä pohjat.

Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla, lisää rahka. Kokoa kakku tarjottimelle. Aseta toinen kaurakeksilevy tarjottimelle, kostuta se. Levitä päälle sosetta ja vadelmia, suklaarouhetta ja rahkaseosta. Laita toinen levy päälle. Kostuta levy ja levitä sille loppu rahkaseos. Koristele marjoilla, rouheella ja halutessasi tuorein yrtein. Kakun voi valmistaa jääkaappiin hieman aiemmin, jolloin sitä on helpompi leikata.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Ystävänpäivän suklaaleivoksetYstävänpäiväkakkuMascarpone-kaurakeksikakkuMascarpone-kaurakeksikakkuMansikkakakkuKaurakeksikakku
TäytekakkuÄitienpäiväMyllyn ParasJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Täytekakku
  • 13.6.13:47
    Juhannus

    Rento juhannuksen marjakakku eli "nakukakku"

  • 17.06.202408:52
    Mansikkakakku

    Klassinen mansikkakakku

  • 14.07.202012:18
    Mansikkakakku

    Katin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakku

  • 02.12.201909:00
    Itsenäisyyspäivä

    Itsenäisyyspäivän Mustikka-Kermakakku

  • 14.10.201908:24
    Kakku

    Puolukka-kinuskikakku – Annin gluteeniton kakku