Äitienpäivän vadelmakakku kaurakeksillä
Leivo äitienpäivän kunniaksi upea ja maukas vadelmakakku, joka saa ihania makuvivahteita kaurakekseistä.
Ainekset
- 2-kerroksinen kakku
Kaurakeksipohjat
- 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (sis. 2 levyä)
Kostutukseen ja väliin
- n. 1 dl vadelmamehua tai maitoa + vaniljasokeria
- n. 2 dl vadelmasosetta tai -hilloa
- n. 3 dl vadelmia
- ½-1 dl Marianne-rouhetta, tummaa suklaarouhetta tms.
Täytteeksi ja päälle
- 1 tlk kuohukermaa (2 dl)
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tlk sitruunarahkaa (2 x 200 g)
Koristeeksi
- vadelmia
- ½-1 dl Marianne-rouhetta, tummaa suklaarouhetta, hopeakuulia tms.
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Kakun keksilevyn koostumus riippuu tarjoiluajasta. Jos haluat rapean keksilevyn, tarjoile kakku heti sen valmistuttua. Jos taas annat kakun levätä seuraavaan päivään, keksipohja pehmenee täysin.
Marjasoseen ja kostutuksen määrä vaikuttavat myös kakun rakenteeseen. Kakusta saat entistä näyttävämmä tekemällä siitä tuplakorkean. Käytä silloin 2 pakettia Myllyn Paras Kauramurotaikinaa ja tuplaa täytteiden määrä.
Kauli yhdestä sulaneesta taikinalevystä yksi iso (ruokalautasen kokoinen), pyöreä kaurakeksi leivinpaperin päällä. Leivo toinen samanlainen kakkupohja toisesta levystä. Kypsennä kakkupohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 minuuttia. Jäähdytä pohjat.
Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla, lisää rahka. Kokoa kakku tarjottimelle. Aseta toinen kaurakeksilevy tarjottimelle, kostuta se. Levitä päälle sosetta ja vadelmia, suklaarouhetta ja rahkaseosta. Laita toinen levy päälle. Kostuta levy ja levitä sille loppu rahkaseos. Koristele marjoilla, rouheella ja halutessasi tuorein yrtein. Kakun voi valmistaa jääkaappiin hieman aiemmin, jolloin sitä on helpompi leikata.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje