Aidot Wallenbergarit

Wallenbergin pihvit ovat ruotsalainen luksusversio pannupihveistä. Aito Wallenbergare tehdään vasikanjauhelihasta, ei ruskisteta, vaan paistetaan kullanruskeaksi ja kuohkeaksi, lähes kohokkaaksi. Resepti on alunperin keittäjätär Amalia Wallenbergiltä, joka oli keittokirjakirjailija Emil Hagdahlin tytär. Pihvien nimi ei siis tule Wallenbergien vallassuvulta.

Neljälle

  • 250 g vasikan sisäpaistista jauhettua jauhelihaa
  • suolaa
  • 3 munankeltuaista
  • 2 dl kuohukermaa, jääkylmää
  • 1 tl épice riche (nelimauste)
  • valkopippuria
  • korppujauhoa
  • voita

Tarjoiluun

  • puolukkasurvosta
  • perunasosetta
  • vihreitä pieniä herneitä

Valmistusohje

1. Pyydä lihakauppiastasi jauhamaan vasikanliha tai jauha se kotona lihamyllyn hienoreikäisimmällä levyllä ja mieluiten kolmeen kertaan. Laita jauheliha jääkaappiin. Kaikkien aineksien pitää olla samanlämpöisiä eli hyvin kylmiä.

2. Kun jauheliha on oikein kylmää, sekoita siihen munankeltuaiset. Lisää jääkylmä kerma vähän kerrallaan ja koko ajan sekoittaen. Mausta lihaseos suolalla, nelimausteella ja pippurilla myllystä.

3. Muotoile isoja pyöreitä pihvejä, korkeintaan sentin paksuisia ja kääntele ne hienoissa korppujauhoissa. Paista pihvit voissa, nosta lautasille tai tarjoiluvadille ja kaada ruskistettua voita päälle. Tarjoile aitojen, oheisten lisäkkeiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.