Aidot Wallenbergarit
Wallenbergin pihvit ovat ruotsalainen luksusversio pannupihveistä. Aito Wallenbergare tehdään vasikanjauhelihasta, ei ruskisteta, vaan paistetaan kullanruskeaksi ja kuohkeaksi, lähes kohokkaaksi. Resepti on alunperin keittäjätär Amalia Wallenbergiltä, joka oli keittokirjakirjailija Emil Hagdahlin tytär. Pihvien nimi ei siis tule Wallenbergien vallassuvulta.
Neljälle
- 250 g vasikan sisäpaistista jauhettua jauhelihaa
- suolaa
- 3 munankeltuaista
- 2 dl kuohukermaa, jääkylmää
- 1 tl épice riche (nelimauste)
- valkopippuria
- korppujauhoa
- voita
Tarjoiluun
- puolukkasurvosta
- perunasosetta
- vihreitä pieniä herneitä
Valmistusohje
1. Pyydä lihakauppiastasi jauhamaan vasikanliha tai jauha se kotona lihamyllyn hienoreikäisimmällä levyllä ja mieluiten kolmeen kertaan. Laita jauheliha jääkaappiin. Kaikkien aineksien pitää olla samanlämpöisiä eli hyvin kylmiä.
2. Kun jauheliha on oikein kylmää, sekoita siihen munankeltuaiset. Lisää jääkylmä kerma vähän kerrallaan ja koko ajan sekoittaen. Mausta lihaseos suolalla, nelimausteella ja pippurilla myllystä.
3. Muotoile isoja pyöreitä pihvejä, korkeintaan sentin paksuisia ja kääntele ne hienoissa korppujauhoissa. Paista pihvit voissa, nosta lautasille tai tarjoiluvadille ja kaada ruskistettua voita päälle. Tarjoile aitojen, oheisten lisäkkeiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti