Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Aidot Wallenbergarit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 250 g vasikan sisäpaistista jauhettua jauhelihaa
  • suolaa
  • 3 munankeltuaista
  • 2 dl kuohukermaa, jääkylmää
  • 1 tl épice riche (nelimauste)
  • valkopippuria
  • korppujauhoa
  • voita

Tarjoiluun

  • puolukkasurvosta
  • perunasosetta
  • vihreitä pieniä herneitä

Valmistusohje

1. Pyydä lihakauppiastasi jauhamaan vasikanliha tai jauha se kotona lihamyllyn hienoreikäisimmällä levyllä ja mieluiten kolmeen kertaan. Laita jauheliha jääkaappiin. Kaikkien aineksien pitää olla samanlämpöisiä eli hyvin kylmiä.

2. Kun jauheliha on oikein kylmää, sekoita siihen munankeltuaiset. Lisää jääkylmä kerma vähän kerrallaan ja koko ajan sekoittaen. Mausta lihaseos suolalla, nelimausteella ja pippurilla myllystä.

3. Muotoile isoja pyöreitä pihvejä, korkeintaan sentin paksuisia ja kääntele ne hienoissa korppujauhoissa. Paista pihvit voissa, nosta lautasille tai tarjoiluvadille ja kaada ruskistettua voita päälle. Tarjoile aitojen, oheisten lisäkkeiden kanssa.

Wallenbergin pihvit ovat ruotsalainen luksusversio pannupihveistä. Aito Wallenbergare tehdään vasikanjauhelihasta, ei ruskisteta, vaan paistetaan kullanruskeaksi ja kuohkeaksi, lähes kohokkaaksi. Resepti on alunperin keittäjätär Amalia Wallenbergiltä, joka oli keittokirjakirjailija Emil Hagdahlin tytär. Pihvien nimi ei siis tule Wallenbergien vallassuvulta.

Lisää aiheesta:

Wieninleike – Kari Aihisen helppo resepti vastustamattomaan klassikkoruokaanHirvenjauhelihapihvitRiista-wallenbergiläinenWallenbergin pihviNoettu possunfileeWallenbergare-pihvit
Wallenbergin pihviPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Wallenbergin pihvi
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Riista-wallenbergiläinen

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Aidot Wallenbergarit

  • 18.02.201300:00
    Ystävänpäivä

    Wallenbergin pihvi

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Ruiskuorrutetut Wallenbergin pihvit

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Wallenbergare-pihvit