Äidin mantelipikkuleivät

Näistä rakastetuista pikkuleivistä tulee parhaita, jos kerma on lähes hapantunut. Puolet kermasta voi vaihtaa kermaviiliin.

n. 30 kpl

  • 2 dl voisulaa
  • 3 dl kidesokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl ohutta kermaa
  • 75 g manteleita
  • 6-8 karvasmantelia
  • n. 1 l vehnäjauhoja
  • 3 tl hirvensarvisuolaa
  • raesokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita voi, sokeri, muna ja kerma. Jauha mantelit hienoksi. Yhdistä jauhot ja hirvensarvisuola. Sekoita kaikki ainekset notkeaksi mutta aika löysäksi taikinaksi.

2. Pyöritä taikinasta paksuja pitkoja, paloittele ne. Kasta leikkauspinnat raesokeriin ja laita pikkuleivät leivinpaperille pellille.

3. Paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.