Ahventa korinttikastikkeessa

Tätä happamanmakeaa kastiketta tarjotaan tavallisesti sillipyöryköiden kanssa, mutta se on hyvää myös paistetun kalan kanssa. Jos haluat välttää ruotoista ahventa, vaihda silakkaan.

Neljälle

  • 4 perattua ahventa
  • 1 vatkattu muna
  • 2 dl korppujauhoa
  • suolaa

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl kalalientä
  • 4 rkl korintteja
  • ½ rkl pöytäetikkaa
  • 1 rkl siirappia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuullota voi ja jauho ja lisää kalaliemi. Mausta suolalla, pippurilla, etikalla ja siirapilla. Lisää korintit ja keitä 5-10 minuuttia.

2. Suolaa kalat. Kääntele ne munassa ja korppujauhossa. Paista voissa keskilämmöllä. Tarjoile kastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!