Ahventa korinttikastikkeessa
Tätä happamanmakeaa kastiketta tarjotaan tavallisesti sillipyöryköiden kanssa, mutta se on hyvää myös paistetun kalan kanssa. Jos haluat välttää ruotoista ahventa, vaihda silakkaan.
Neljälle
- 4 perattua ahventa
- 1 vatkattu muna
- 2 dl korppujauhoa
- suolaa
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 4 dl kalalientä
- 4 rkl korintteja
- ½ rkl pöytäetikkaa
- 1 rkl siirappia
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuullota voi ja jauho ja lisää kalaliemi. Mausta suolalla, pippurilla, etikalla ja siirapilla. Lisää korintit ja keitä 5-10 minuuttia.
2. Suolaa kalat. Kääntele ne munassa ja korppujauhossa. Paista voissa keskilämmöllä. Tarjoile kastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka