Afrikkalainen banaanikakku

Tämä on mehukas ja maukas kakku kaikille banaaninystäville. Tarjoile jälkiruokana tai kahvin kanssa.

Kymmenelle

  • 4 keskikokoista banaania
  • 2 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl maitoa
  • vuoka, halkaisijaltaan 23 cm
  • voita vuoan voiteluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri ilmavaksi kulhossa. Lisää munat ja sekoita. Muussaa banaanit ja lisää taikinaan.

2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Kääntele jauhoseos ja maito taikinaan.

3. Voitele vuoka. Kaada vuokaan hieman jauhoja ja kääntele niin että jauhot tarttuvat myös reunoille. Kaada taikina vuokaan.

4. Paista kakkua uunissa 40-45 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.