Afrikkalainen banaanikakku
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5678902/landscape16_9/515/290/5fc29df6007f894a03d1317d3dc150ce/pJ/892904-521.jpg)
Tämä on mehukas ja maukas kakku kaikille banaaninystäville. Tarjoile jälkiruokana tai kahvin kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kymmenelle
- 4 keskikokoista banaania
- 2 dl sokeria
- 100 g voita
- 3 kananmunaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 1 dl maitoa
- vuoka, halkaisijaltaan 23 cm
- voita vuoan voiteluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri ilmavaksi kulhossa. Lisää munat ja sekoita. Muussaa banaanit ja lisää taikinaan.
2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Kääntele jauhoseos ja maito taikinaan.
3. Voitele vuoka. Kaada vuokaan hieman jauhoja ja kääntele niin että jauhot tarttuvat myös reunoille. Kaada taikina vuokaan.
4. Paista kakkua uunissa 40-45 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka