Aavikkohiekka

Persoonallinen nimi ei suinkaan viittaa makuun! Nämä rapeat pikkuleivät ovat saaneet nimensä siitä, että ruskistettu voi antaa niille kevyen hiekanvärisen vivahteen.

n. 70 kpl

  • 200 g kevyesti ruskistettua voita
  • 2 dl kidesokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl hirvensarvisuolaa
  • n. 5 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi, sokeri ja vaniljasokeri. Yhdistä hirvensarvisuola ja jauhot, työstä ne voiseokseen notkeaksi taikinaksi.

2. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä ne pitkoiksi. Ota pitkoista pieniä paloja, muotoile ne hieman litteiksi, pyöreiksi pikkuleiviksi ja laita leivinpaperille pellille.

3. Paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.