Aavikkohiekka

Persoonallinen nimi ei suinkaan viittaa makuun! Nämä rapeat pikkuleivät ovat saaneet nimensä siitä, että ruskistettu voi antaa niille kevyen hiekanvärisen vivahteen.

n. 70 kpl

  • 200 g kevyesti ruskistettua voita
  • 2 dl kidesokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl hirvensarvisuolaa
  • n. 5 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi, sokeri ja vaniljasokeri. Yhdistä hirvensarvisuola ja jauhot, työstä ne voiseokseen notkeaksi taikinaksi.

2. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä ne pitkoiksi. Ota pitkoista pieniä paloja, muotoile ne hieman litteiksi, pyöreiksi pikkuleiviksi ja laita leivinpaperille pellille.

3. Paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!