Aamiaissarvet

Syö aamiaiseksi croisantteja Hollywood-tyyliin!

24 kpl

  • 2 dl vettä
  • 2 munaa
  • 2 tl sokeria
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl ohrakasta
  • 1 pussi kuivahiivaa (11 g)
  • 150 g sulatettua margariinia

Täyte

  • 3 rkl öljyä
  • 2 dl juustoraastetta

Pinnalle

  • munaa, unikonsiemeniä

Valmistusohje

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen munat, mausteet, ohrakas ja jauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää viimeisenä sulatettu ja jäähdytetty margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kolmeen palaan ja kauli palat pyöreiksi (noin 30 cm) levyiksi.

Voitele levyt öljyllä ja ripottele niille juustoraastetta. Jaa kukin levy taikinapyörällä 8 osaan ja kierrä palat leveämmästä päästä alkaen sarviksi. Anna kohota lämpimässä.

Voitele kohonneet sarvet munalla ja ripottele koristeeksi unikonsiemeniä. Paista uunissa 225 asteessa 12–15 minuuttia.

Nauti sellaisenaan tai sipaise haalean sarven päälle vaikkapa marmeladia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!