Aamiaissarvet

Syö aamiaiseksi croisantteja Hollywood-tyyliin!

24 kpl

  • 2 dl vettä
  • 2 munaa
  • 2 tl sokeria
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl ohrakasta
  • 1 pussi kuivahiivaa (11 g)
  • 150 g sulatettua margariinia

Täyte

  • 3 rkl öljyä
  • 2 dl juustoraastetta

Pinnalle

  • munaa, unikonsiemeniä

Valmistusohje

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen munat, mausteet, ohrakas ja jauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää viimeisenä sulatettu ja jäähdytetty margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kolmeen palaan ja kauli palat pyöreiksi (noin 30 cm) levyiksi.

Voitele levyt öljyllä ja ripottele niille juustoraastetta. Jaa kukin levy taikinapyörällä 8 osaan ja kierrä palat leveämmästä päästä alkaen sarviksi. Anna kohota lämpimässä.

Voitele kohonneet sarvet munalla ja ripottele koristeeksi unikonsiemeniä. Paista uunissa 225 asteessa 12–15 minuuttia.

Nauti sellaisenaan tai sipaise haalean sarven päälle vaikkapa marmeladia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.