Aamiaissarvet
Syö aamiaiseksi croisantteja Hollywood-tyyliin!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
24 kpl
- 2 dl vettä
- 2 munaa
- 2 tl sokeria
- 6 dl vehnäjauhoja
- 2 dl ohrakasta
- 1 pussi kuivahiivaa (11 g)
- 150 g sulatettua margariinia
Täyte
- 3 rkl öljyä
- 2 dl juustoraastetta
Pinnalle
- munaa, unikonsiemeniä
Valmistusohje
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen munat, mausteet, ohrakas ja jauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää viimeisenä sulatettu ja jäähdytetty margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kolmeen palaan ja kauli palat pyöreiksi (noin 30 cm) levyiksi.
Voitele levyt öljyllä ja ripottele niille juustoraastetta. Jaa kukin levy taikinapyörällä 8 osaan ja kierrä palat leveämmästä päästä alkaen sarviksi. Anna kohota lämpimässä.
Voitele kohonneet sarvet munalla ja ripottele koristeeksi unikonsiemeniä. Paista uunissa 225 asteessa 12–15 minuuttia.
Nauti sellaisenaan tai sipaise haalean sarven päälle vaikkapa marmeladia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti