Aamiaissämpylät

Näitä helposti leivottavia aamiaissämpylöitä on vaikea vastustaa.

25-30 kpl

  • 50 g voita
  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 12-13 erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kidesokeria
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • 2 tl kokonaisia kuminansiemeniä

Valmistusohje

1. Sulata voi, lisää maito ja kuumenna 37 asteeseen. Murusta hiiva kulhoon, lisää hieman taikinanestettä ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää loput taikinanesteestä. Yhdistä 12 dl jauhoja, sokeri ja suola. Lisää jauhot vähän kerrallaan nesteeseen. Työstä voimakkaasti notkeaksi taikinaksi. Kohota liinan alla 30 minuuttia.

2. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa kevyesti. Tarvittaessa voit lisätä vielä desilitran jauhoja. Jaa taikina kolmeen osaan ja muotoile ne pitkoiksi. Leikkaa jokainen pitko 10 palaan ja muotoile pyöreiksi sämpylöiksi. Laita ne leivinpaperille pellille, kohota liinan alla 30 minuuttia. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

3. Penslaa sämpylät vatkatulla munalla ja ripottele päälle kuminansiemeniä. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!