Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Aamiaissämpylät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Näitä helposti leivottavia aamiaissämpylöitä on vaikea vastustaa.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

25-30 kpl

  • 50 g voita
  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 12-13 erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kidesokeria
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • 2 tl kokonaisia kuminansiemeniä

Valmistusohje

1. Sulata voi, lisää maito ja kuumenna 37 asteeseen. Murusta hiiva kulhoon, lisää hieman taikinanestettä ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää loput taikinanesteestä. Yhdistä 12 dl jauhoja, sokeri ja suola. Lisää jauhot vähän kerrallaan nesteeseen. Työstä voimakkaasti notkeaksi taikinaksi. Kohota liinan alla 30 minuuttia.

2. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa kevyesti. Tarvittaessa voit lisätä vielä desilitran jauhoja. Jaa taikina kolmeen osaan ja muotoile ne pitkoiksi. Leikkaa jokainen pitko 10 palaan ja muotoile pyöreiksi sämpylöiksi. Laita ne leivinpaperille pellille, kohota liinan alla 30 minuuttia. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

3. Penslaa sämpylät vatkatulla munalla ja ripottele päälle kuminansiemeniä. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla.

Lisää aiheesta:

Neljän viljan täysjyväleipäKardemummapalmikkoPomeranssileipäKuminasämpylätUnikonsiemensämpylätRuususämpylät
SämpylätKasvisruokaBrunssiGoGreenLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Sämpylät
  • 05.04.202312:53
    Leipä

    Vappu Pimiän yön yli -sämpylät

  • 08.03.202313:13
    Nopeat ja helpot

    Yön yli -sämpylät: Herkulliset sämpylät vähällä vaivalla

  • 22.04.202208:07
    Leipä

    Helpot sämpylät – käytä taikinaan sosekeiton jämät!

  • 28.08.202011:16
    Leipä

    Helpot sämpylät – herkulliset, rapeakuoriset ja sisältä pehmeät sämpylät Arjan ohjeella

  • 30.01.202009:47
    Hampurilainen

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät