Aamiaismuffinit
Savukinkun tilalle käyvät muutkin savunmakuiset tuotteet: savukalat, savustettu kalkkuna tai savujuustokuutiot.
noin 12 kpl
- 3 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
- 1½ dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
- 1 tl hienonnettua mustapippuria
- 1-2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
- (½ tl suolaa)
- 150 g savukinkkua tai meetvurstia
- 1 punasipuli
- 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
- 200 g maitorahkaa (1 tlk)
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1 tl soodaa
- 2 munaa
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään. Suikaloi kinkku, sipuli ja tomaatit. Paahda sipulit. Lisää ne taikinaan ja samaten kaikki muut aineet sekaan. Lusikoi taikina isoihin muffinivuokiin tai -pellille (voitele tarvittaessa) ja paista 200-asteisen uunin toisiksi alimmalla tasolla 15–25 min muffinien koosta riippuen.
VINKKI: Savukinkun tilalle käyvät muutkin savunmakuiset tuotteet: savukalat, savustettu kalkkuna tai savujuustokuutiot.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti