Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

30 minuutin ateria: Mehevän kostea sienirisotto, pinaattisalaatti ja sitruuna-vadelmajuustokakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Sienirisottoon tarvitaan

  • 1 iso hopeasipuli
  • 1 varsisellerin varsi
  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia
  • 15 g kuivattuja herkkutatteja
  • 300 g risottoriisiä
  • ½ lasillista valkoviiniä
  • 1 kasvis- tai kanaliemikuutio (luomu)
  • 500 g sieniä, esim. osterivinokkaita ja siitakesieniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • pieni nippu tuoretta timjamia
  • suurehko nokare voita
  • 40 g parmesaanijuustoa
  • puolikas sitruuna
  • puolikas pienehkö nippu tuoretta silopersiljaa

Salaatti

  • 100 g pinjansiemeniä
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • puolikas sitruuna
  • 200 g valmiiksi pestyä babypinaattia
  • 3 suurta oksaa tuoretta minttua
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia (säilyke)
  • 1 keskikokoinen kurkku

Höysteet

  • oliiviöljyä
  • extra-neitsytoliiviöljyä
  • merisuolaa & mustapippuria

Juustokakku

  • 50 g voita
  • 50 g kuorittuja hasselpähkinöitä
  • 8 piparikeksiä
  • 1 sitruuna
  • 4 runsasta tl valmista sitruunatahnaa
  • 1 rs vadelmia (n. 150 g)
  • 250 g vähärasvaista tuorejuustoa, mascarponea tai crème fraîchea
  • 1 tl vaniljauutetta
  • tilkka maitoa
  • 1 rkl tomusokeria
  • korkealuokkaista tummaa suklaata (raastettuna)

Valmistusohje

Esivalmistelut:

Ota esille kaikki tarvittavat raaka-aineet ja työvälineet. Pane vesikattila kiehumaan ja iso, korkeareunainen kasari keskilämmölle. Käännä uunin grillitoiminto täydelle teholle. Pane neljä paksupohjaista lasia pakastimeen jälkiruokaa varten. Kiinnitä monitoimikoneeseen sekoitinterä.

Kokkausjärjestys:

Risotto: Halkaise ja kuori sipuli. Aja sipuli, selleri ja kuivatut sienet hienoksi monitoimikoneessa.Kaada kasariin pari lorausta öljyä, lisää kasvisseos ja sekoittele säännöllisesti.

Salaatti: Pane pinjansiemenet isoon, uuninkestävään paistinpannuun ja paahda niitä keskilämmöllä ajoittain käännellen, kunnes siemenet ovat kullankeltaisia. Kaada siemenet pieneen kulhoon ja siirrä sivuun.

Risotto: Hienonna rosmariininlehdet ja laita ne kasariin yhdessä riisin kanssa. Sekoita hyvin minuutin ajan, kaada sitten kasariin valkoviini ja murskaa joukkoon liemikuutio. Sekoita, kunnes viini imeytyy riisin joukkoon. Mausta, lisää kasariin mukillinen kiehuvaa vettä ja sekoita hyvin. Seuraavien 16-18 minuutin ajan joudut vahtimaan säännöllisesti risottoa ja lisäämään siihen annoksittain kiehuvaa vettä tai kasvislientä (nestettä tarvitaan kaikkiaan noin 1 litra). Riisin tärkkelys on liuotettava ulos, jotta risotosta tulee sopivan kosteaa.

Pane pinjansiemenien paahtamiseen käyttämäsi pannu takaisin kuumalle lämmölle. Huuhtele sienet tarvittaessa. Paloittele puolet sienistä risoton joukkoon ja toinen puoli kuumalle pannulle: lisää pannulle myös pari lorausta extra-neitsytöljyä sekä runsas hyppysellinen suolaa ja pippuria. Murskaa pannulle kuorimaton valkosipulinkynsi. Riivi lehdet muutamasta timjaminoksasta ja sekoita ne pannulla muiden aineiden joukkoon. Siirrä pannu pois liedeltä. Ripottele loput timjaminlehdet risoton joukkoon.

Juustokakku: Sulata voi keskikokoisella paistinpannulla, kuumalla lämmöllä. Kääri hasselpähkinät ja keksit puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja murskaa ne nopeasti kaulimella. Käännä kuuman paistinpannun levy pois päältä, lisää pähkinä- ja keksimurut pannulle ja sekoittele. Lisää sitruunan kuori hienona raasteena ja sekoita hyvin. Ota jälkiruokalasit pakastimesta ja painele seos tiiviisti laseihin.

Risotto: Pane sienipannu uunin ylätasolle grillivastuksen alle. Sekoittele edelleen risottoa.

Salaatti: Kaada isoon salaattikuljoon 1 rkl balsamietikkaa, puolen sitruunan mehu, 3 rkl extra-neitsytoliiviöljyä, runsas hyppysellinen suolaa ja pippuria sekä paahdetut pinjansiemenet. Tarkista maku. Revi pinaatista kourallisia ja silppua pinaatinlehdet sekä muutamia mintunlehtiä 1 cm paksuisiksi paloiksi. Lisää palat salaattikulhoon. Pilko aurinkokuivatut tomaatit karkeaksi silpuksi ja lisää muiden salaattiaineiden joukkoon. Pistele kurkkuun haarukalla reikiä, halkaise se ja leikkaa vinottain 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Lisää kurkkuviipaleet kulhoon, vie salaatti pöytään ja sekoita se vasta juuri ennen tarjoilua.

Juustokakku: Pane kuhunkin jälkiruokalasiin 1 runsas tl sitruunatahnaa ja sen päälle muutama vadelma. Lusikoi tuorejuusto tai creme fraiche kulhoon ja lisää vaniljauute sekä tilkka maitoa. Sekoita ja lisää sitten tomusokeri ja toinen maitotilkka. Sekoita hyvin, kunnes juustovaahto on pehmeää ja sileää. Jaa seos jälkiruokalaseihin, raasta pinnalle hieman tummaa suklaata ja pane sivuun tarjoilua varten.

Risotto: Ota sienet uunista, kun ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Käännä uuni pois päältä. Risoton pitäisi olla nyt puuromaista. Sekoita risottoon voi, raasta joukkoon suurin osa parmesaanista ja purista mukaan runsaasti sitruunamehua. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai kasvislientä, jotta risotosta tulee herkullisen kosteaa. Hienonna persilja ja ripottele se puoliksi risoton ja sienten päälle. Peitä risotto kannella ja vie se pöytään yhdessä rapeiden sienten kanssa.

Tarjoilu: Annostele risotto kulhoihin ja lisää annosten pinnalle kourallinen sieniä. Sekoita salaatti. Viimeistele risotto parmesaaniraasteella ja tarjoile.

Kirjasta Jamie Oliverin 30 minuutin ateriat (Readme.fi)

Lisää aiheesta:

Katso Kari Aihisen ohje herkulliseen pastasalaattiin – tässä ovat Kaappaus keittiössä -jakson reseptitHuippukokki Kari Aihiselta superherkulliset kasvisruokavinkit pääsiäispöytään – näitä kannattaa kokeilla!Rapea lohi, guacamole ja tortillatJuustogratinoitu munakoiso-savoijinkaalikakkuVegetaarinen gourmetlasagneAnkkaa kiinalaisittain japanilaisten sobanuudeleiden kera
SienirisottoPinaattisalaattiJuustokakkuJamie OliverJamie Oliver -ohjelmatKasvisruokaSienisatoGoGreenNopeat ja helpotPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sienirisotto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Skjåkin ohraa

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Sienirisotto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Linnan tähdet: Herkkusienirisotto

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sahramirisottoa sienten kanssa

  • 18.02.201300:00
    Pinaattisalaatti

    30 minuutin ateria: Mehevän kostea sienirisotto, pinaattisalaatti ja sitruuna-vadelmajuustokakku