Saksalainen lihakauppias on keksinyt innovatiivisen ratkaisun maan pahenevaan pesukarhuongelmaan: Hän tekee pesukarhuista makkaraa ja muita lihatuotteita. Miehen ratkaisusta kertoo uutiskanava CNN.
Metsästäjä Michal Reiss perusti vuonna 2022 lihakaupan Kaden kaupunkiin, joka sijaitsee Koillis-Saksassa.
Hän kertoi CNN:lle kehittäneensä idean yrittäessään keksiä massasta erottuvaa tuotetta, jonka hän voisi kiikuttaa tarjolle kansainvälisille Green Week -ruokamessuille.
Reiss kertoo, että Saksassa pesukarhuja pidetään tuhoeläiminä ja niitä tapetaan. Ne heitetään tämän jälkeen yksinkertaisesti roskiin.
Niinpä hän päätti tiedustella viranomaisilta, saisiko niitä sen sijaan käsitellä ja valmistaa ruoaksi.
Lue myös: Hiilaritonta sushia! Ennennäkemätön suomalaiskeksintö palkittiin maailman parhaana
Ideasta tuli hitti
Reissin idealle näytettiin vihreää valoa ja hän alkoi valmistaa "pesukarhupalloja" eli pesukarhun lihasta tehtyjä lihapullia. Hänen mukaansa herkku nousi hitiksi messuilla sekä hänen myymälänsä asiakkaiden keskuudessa.

