Yllättävä uutuus – tämä jäätelömaku yksi kesän suosikeista

jäätelökioski
Jäätelö maistuu suomalaisille säästä riippumatta. Lehtikuva

Suomalaiset ovat kokeilunhaluisia jäätelönostajia. Tämän kesän irtojäätelösuosikki on monelle tuttu, mutta Suomessa vielä melko uusi tulokas.

Tämän kesän yksi suosituimmista jäätelömauista on Suomessa vielä melko uusi maku, nimittäin pistaasi. Monille meistä pistaasi on tuttu maku ulkomaanmatkoilta, ja se onkin saanut lämpimän vastaanoton suomalaisten suosikkijäätelöiden joukossa. 

Vielä pistaasia ei aivan jokaisesta jäätelökioskista löydä, mutta suosion jatkuessa varmasti yhä useammat valmistavat ottavat tämän maun valikoimiinsa. Pistaasi on ostettu jäätelömaku myös turistien keskuudessa.

– Eniten pistaasia syövät venäläiset, mustikkajäätelöä aasialaiset, kauppatorilla jäätelöä myynyt Sera Heikkilä.

Muita tämän kesän suosikkeja ovat olleet rommi-rusina ja kesän uutuus, sitruunavodka-kastikkeella maustettu mascarpone-jäätelö.

Jäätelönsyöjät kokeilunhaluisia

Suklaata ja vaniljaa syödään edelleen paljon, ja ne ovatkin pysyneet myydyimpien jäätelömakujen kärjessä vuodesta toiseen. 

Perinteisten makujen lisäksi ihmiset haluavat kokeilla myös uutuuksia.

– Asiakkaat kysyvät usein suosituksia, koska eivät halua syödä aina samaa vaniljaa, Heikkilä kertoo. 

Ihmiset kaipaavat kesällä raskaiden makujen sijaan raikkaita, vähemmän makeita vaihtoehtoja. Heikkilä kertoo suosittelevansa usein asiakkaille omaa suosikkiaan, hieman kirpeää ja sorbettimaista mascarpone-jäätelöä. Hieman eksoottisempi jäätelö on tervetullut uutuus perusmakujen joukkoon. 

– Jäätelöä myydään paljon koko kesän ajan, eivätkä pilvisetkään päivät, Heikkilä kertoo.

Suomalaiset ovatkin Euroopan innokkaimpia jäätelönsyöjiä, ja meillä jäätelöä kuluu noin 12 litraa vuodessa henkeä kohden. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja