Yllättävä tutkimustulos: Tällainen omena auttaa laihtumaan

granny smith_omena
Shutterstock

Syksy on omenoiden aikaa ja niitä on paljon tarjolla, mutta oletko tullut ajatelleeksi, että omenat ovat myös erityisen terveellistä herkkua?

Tuoreen Food Chemistry -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan omenan huonosti sulavat yhdisteet voivat parantaa aineenvaihdunnan toimintaa ja lisätä tunnetta kylläisyydestä. Tämä tarkoittaa parhaimmillaan sitä, että omenat voivat auttaa yllättävän hyvin pysymään hoikkana.

Tutkimusta johtaneen Giuliana Noraton mukaan omenat ovat yleisesti hyvä näiden huonosti sulavien yhdisteiden lähde, mutta eroja löytyy omenalajikkeiden kesken. Tutkimustulosten mukaan Granny Smith onkin lajikkeena paras hoikistumisen kannalta.

Noraton mukaan tutkimustulokset auttavat kuluttajia tekemään valintoja lajikkeiden välillä.

Tutkimuksessa havaittiin, että Granny Smith -omenoissa oli eniten tarpeellisia yhdisteitä – enemmän kuin Braeburn-, Fuji-, Gala-, Golden Delicious -, McIntosh- tai Red Delicious -lajikkeissa. Näihin yhdisteisiin lukeutuvat muun muassa ravintokuitu ja polyfenolit, jotka selviytyvät koko matkan suoliston läpi.

Tutkijoiden mukaan tulokset voivat auttaa estämään useita ylipainoon liitettyjä terveysongelmia, kuten esidiabetesta.

LUE MYÖS:

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja