Yllättävä tutkimustulos: Jos haluat nauttia viinin terveyshyödyistä, haista sitä!

viinilasit
Colourbox

Tuoreen tutkimuksen mukaan viinin haistelu pitää aivot terveenä ja voi ehkäistä muistisairauksien kehittymistä. Alkoholin nauttiminen valitettavasti vaikuttaa juuri päinvastoin. 

Frontiers in Human Neuroscience -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan viinin tuoksuttelu kannattaa. Se nimittäin auttaa ehkäisemään alzheimerin ja parkinsonin tauteja. 

Amerikkalainen aivojen terveyteen keskittynyt klinikka (Cleveland Clinic Lou Ruvo Center for Brain Health) seurasi sekä sommelierina että muissa ammateissa työskentelevien koehenkilöiden aivojen terveyttä ja selvisi, että viinejä työkseen tuoksuttelevilla muistista ja hajuaistista vastaava osa aivoista olivat kehittyneempiä kuin muilla. 

Tutkimustulos ei tosin ole erityisen vakuuttava, sillä siinä verrattiin vain 13 sommelierin ja 13 muissa ammateissa työskentelevien ihmisten aivoja keskenään. 

Alkoholin nauttiminen puolestaan aiheuttaa lisääntyneen riskin sairastua muun muassa muistisairauksiin. Sen yhteydestä esimerkiksi alzheimerin kehittymiseen on useita eri tutkimuksia. Alkoholidementiaan voi sairastua, mikäli ylittää alkoholin suurkulutuksen rajat. Naisilla se on 16 annosta viikossa ja miehillä 24. 



Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!