Yllättävä tapa makeuttaa kahvi – unohda sokeri!

shutterstock_53727061
Shutterstock

Kahviin saa makeutta ilman sokeria tai makeutumisaiheita lisäämällä sen joukkoon sokerin sijaan tiettyä maustetta.

Sen sijaan, että valmiiseen kahvikupilliseen lisäisi sokeria tai makeutusainetta, voi sen joukkoon lisätä erityisen aromaattista maustetta, kardemummaa.

Arabialaisesta kahvista tuttu kardemumma tuo kahviin kaivattua makeutta, muttei kaloreita. Lämmetessään kardemumman maku taittaa myös kahvin kitkerää ominaismakua.

Älä lisää kardemummaa valmiin kahvin joukkoon

Kardemummaa kannattaa lisätä kahvipurujen joukkoon sen sijaan, että sitä sirottelisi valmiiseen kahvikupilliseen. Tällöin kardemumman maku irtoaa valmiiseen kahviin, mutta mausteen muruset kahvikupissa eivät häiritse nautintoa.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja