Yllättävä tapa makeuttaa kahvi – unohda sokeri!
Kahviin saa makeutta ilman sokeria tai makeutumisaiheita lisäämällä sen joukkoon sokerin sijaan tiettyä maustetta.
Sen sijaan, että valmiiseen kahvikupilliseen lisäisi sokeria tai makeutusainetta, voi sen joukkoon lisätä erityisen aromaattista maustetta, kardemummaa.
Arabialaisesta kahvista tuttu kardemumma tuo kahviin kaivattua makeutta, muttei kaloreita. Lämmetessään kardemumman maku taittaa myös kahvin kitkerää ominaismakua.
Älä lisää kardemummaa valmiin kahvin joukkoon
Kardemummaa kannattaa lisätä kahvipurujen joukkoon sen sijaan, että sitä sirottelisi valmiiseen kahvikupilliseen. Tällöin kardemumman maku irtoaa valmiiseen kahviin, mutta mausteen muruset kahvikupissa eivät häiritse nautintoa.
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti