Yllättävä kikka sulattaa voin hetkessä – ilman mikroa

voi, rasva, voipula

Kun voita olisi tarkoitus käyttää yllättäen leivontaan tai vaikkapa leivän päälle, voi kova voipaketti aiheuttaa käyttäjälleen harmaita hiuksia. Jos voita ei halua laittaa mikroon tai sellaista ei ole käytössä, voi voin pehmentää helpolla kikalla minuutissa.

Kaulitsemalla kylmää voita minuutin ajan sitä voi pehmentää sen verran, että voi levittyy helposti leivälle – tai taipuu mutkattomasti esimerkiksi murotaikinaan. Vartissa voista saa samalla taktiikalla aivan pehmeää.

Aina ei ole käyttötarkoitusta silmällä pitäen hyvä, että voin maitohera erottuu – niin kuin mikrossa tapahtuu hyvin helposti. Voin pehmentämiseen ilman mikroa tarvitset kaulimen, muovikelmua ja sopivan pöytätason – puinen pöytätaso viivyttää hieman prosessia, mutta kikka onnistuu myös puisella tasolla.

1. Laita pöytätasolle pala kylmää voita ja aseta sen päälle toinen pala kelmua.

2. Kaulitse voita kelmun päältä niin kauan, että se on noin sentin paksuinen. Käännä voi ja kauli se kelmun päältä vielä puolet aiempaa ohuemmaksi.

3. Jos voi ei ole vielä riittävän pehmeää, taittele voi kelmujen välissä puoliksi ja jatka kaulimista. Toista tämä tarvittaessa useaan otteeseen.

4. Jos haluat aivan pehmeää voita, jatka kaulimista ja vaihda voipalan paikkaa pöytätasolla 5 minuutin välein.

Osittainen lähde: food52.com

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja