Yllättävä kikka sulattaa voin hetkessä – ilman mikroa
Kun voita olisi tarkoitus käyttää yllättäen leivontaan tai vaikkapa leivän päälle, voi kova voipaketti aiheuttaa käyttäjälleen harmaita hiuksia. Jos voita ei halua laittaa mikroon tai sellaista ei ole käytössä, voi voin pehmentää helpolla kikalla minuutissa.
Kaulitsemalla kylmää voita minuutin ajan sitä voi pehmentää sen verran, että voi levittyy helposti leivälle – tai taipuu mutkattomasti esimerkiksi murotaikinaan. Vartissa voista saa samalla taktiikalla aivan pehmeää.
Aina ei ole käyttötarkoitusta silmällä pitäen hyvä, että voin maitohera erottuu – niin kuin mikrossa tapahtuu hyvin helposti. Voin pehmentämiseen ilman mikroa tarvitset kaulimen, muovikelmua ja sopivan pöytätason – puinen pöytätaso viivyttää hieman prosessia, mutta kikka onnistuu myös puisella tasolla.
1. Laita pöytätasolle pala kylmää voita ja aseta sen päälle toinen pala kelmua.
2. Kaulitse voita kelmun päältä niin kauan, että se on noin sentin paksuinen. Käännä voi ja kauli se kelmun päältä vielä puolet aiempaa ohuemmaksi.
3. Jos voi ei ole vielä riittävän pehmeää, taittele voi kelmujen välissä puoliksi ja jatka kaulimista. Toista tämä tarvittaessa useaan otteeseen.
4. Jos haluat aivan pehmeää voita, jatka kaulimista ja vaihda voipalan paikkaa pöytätasolla 5 minuutin välein.
Osittainen lähde: food52.com
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan