Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yllättävä kikka sulattaa voin hetkessä – ilman mikroa

Julkaistu 10.08.2014 08:12

MTV LIFESTYLE

Kun voita olisi tarkoitus käyttää yllättäen leivontaan tai vaikkapa leivän päälle, voi kova voipaketti aiheuttaa käyttäjälleen harmaita hiuksia. Jos voita ei halua laittaa mikroon tai sellaista ei ole käytössä, voi voin pehmentää helpolla kikalla minuutissa.

Kaulitsemalla kylmää voita minuutin ajan sitä voi pehmentää sen verran, että voi levittyy helposti leivälle – tai taipuu mutkattomasti esimerkiksi murotaikinaan. Vartissa voista saa samalla taktiikalla aivan pehmeää.

Aina ei ole käyttötarkoitusta silmällä pitäen hyvä, että voin maitohera erottuu – niin kuin mikrossa tapahtuu hyvin helposti. Voin pehmentämiseen ilman mikroa tarvitset kaulimen, muovikelmua ja sopivan pöytätason – puinen pöytätaso viivyttää hieman prosessia, mutta kikka onnistuu myös puisella tasolla.

1. Laita pöytätasolle pala kylmää voita ja aseta sen päälle toinen pala kelmua.

2. Kaulitse voita kelmun päältä niin kauan, että se on noin sentin paksuinen. Käännä voi ja kauli se kelmun päältä vielä puolet aiempaa ohuemmaksi.

3. Jos voi ei ole vielä riittävän pehmeää, taittele voi kelmujen välissä puoliksi ja jatka kaulimista. Toista tämä tarvittaessa useaan otteeseen.

4. Jos haluat aivan pehmeää voita, jatka kaulimista ja vaihda voipalan paikkaa pöytätasolla 5 minuutin välein.

Osittainen lähde: food52.com

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Niksi, joka ratkaisee usein mönkään menevän vaiheen leivonnassa – toimii oikeasti!Tämän helpommaksi ei mene! Testaa kolmen raaka-aineen herkkujälkkäri – "Niin hyvää"Vältä mielipaha keittiössä: Näin helposti pehmität kovettuneen fariinisokerinMiten sinä voitelet paahtoleivän? Luulit ehkä, että siihen on vain yksi tapa, mutta olet väärässä5 tuttua ruokaa: Älä lämmitä näitä mikrossa!Kolmen raaka-aineen hittiresepti: Voiko keksejä enää helpommin valmistaa?
RuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruokaniksit
  • 07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • 14.9.09:46
    Ruoanlaitto

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 12.9.07:45
    Ruoka

    Oleellinen yksityiskohta leivänpaahtimesta jäänyt monilta huomaamatta

  • 7.9.17:33
    Ruoka

    Ei tarvitse saksia kahtia: Helpolla kikalla saat viimeisetkin rippeet jogurttitölkistä

  • 2.8.09:54
    Hedelmät

    Oletko hoksannut tehdä näin klementiinille? Täydellinen kesäherkku syntyy vaivatta