Yllättävä käyttötapa kuivuneelle ruisleivälle – helppoa ja käytännöllistä
![Copyright: Shutterstock. Photographer: myhomearts .](https://im.mtvuutiset.fi/image/2323348/landscape16_9/1024/576/51079eaa307bc1c612d98930b312f201/SR/1730483.jpg)
Hyödynnä kuivuneet ruisleipäpalat keittämällä niistä herkullista puuroa.
Kaisa Sillanpään tuoreessa Tähteistä tähdiksi (readme 2015) -keittokirjassa annetaan oivallinen vinkki kuivuneiden ruisleipien hyödyntämiseen. Kuivat ruisleivät voi nimittäin keittää meheväksi puuroksi.
Sen sijaan, että kuivat ruisleivät lentäisivät roskikseen, voi ne hyödyntää osana klassista aamupalaruokaa, ruispuuroa.
Ruisleipäpuuro
200 g ruisleipää
2 dl omenaraastetta
noin 6 dl vettä
Paloittele ruisleipä pieniksi paloiksi. Laite leipäpalat kattilaan, lisää omenaraaste ja vesi. Anna kiehua, kunnes leivät ovat pehmeitä. Soseuta sileäksi puuroksi, anna puuron vielä kiehua hiljalleen hetki. Tarjoa puuro maidon, omenaviipaleiden ja verigreipin kanssa.
Omenaraasteen voi korvata muilla hedelmillä, kuten esimerkiksi banaanilla. Leikkaa banaani viipaleiksi ja keitä puuro muuten reseptin mukaan.
Resepti: Kaisa Sillanpää: Tähteistä tähdiksi (readme 2015)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka