Yllättävä käyttötapa kuivuneelle ruisleivälle – helppoa ja käytännöllistä

Shutterstock

Hyödynnä kuivuneet ruisleipäpalat keittämällä niistä herkullista puuroa.

Kaisa Sillanpään tuoreessa Tähteistä tähdiksi (readme 2015) -keittokirjassa annetaan oivallinen vinkki kuivuneiden ruisleipien hyödyntämiseen. Kuivat ruisleivät voi nimittäin keittää meheväksi puuroksi.

Sen sijaan, että kuivat ruisleivät lentäisivät roskikseen, voi ne hyödyntää osana klassista aamupalaruokaa, ruispuuroa.

Ruisleipäpuuro

200 g ruisleipää
2 dl omenaraastetta
noin 6 dl vettä

Paloittele ruisleipä pieniksi paloiksi. Laite leipäpalat kattilaan, lisää omenaraaste ja vesi. Anna kiehua, kunnes leivät ovat pehmeitä. Soseuta sileäksi puuroksi, anna puuron vielä kiehua hiljalleen hetki. Tarjoa puuro maidon, omenaviipaleiden ja verigreipin kanssa.

Omenaraasteen voi korvata muilla hedelmillä, kuten esimerkiksi banaanilla. Leikkaa banaani viipaleiksi ja keitä puuro muuten reseptin mukaan.

Resepti: Kaisa Sillanpää: Tähteistä tähdiksi (readme 2015)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!