Yllättävä käyttötapa kuivuneelle ruisleivälle – helppoa ja käytännöllistä

Shutterstock

Hyödynnä kuivuneet ruisleipäpalat keittämällä niistä herkullista puuroa.

Kaisa Sillanpään tuoreessa Tähteistä tähdiksi (readme 2015) -keittokirjassa annetaan oivallinen vinkki kuivuneiden ruisleipien hyödyntämiseen. Kuivat ruisleivät voi nimittäin keittää meheväksi puuroksi.

Sen sijaan, että kuivat ruisleivät lentäisivät roskikseen, voi ne hyödyntää osana klassista aamupalaruokaa, ruispuuroa.

Ruisleipäpuuro

200 g ruisleipää
2 dl omenaraastetta
noin 6 dl vettä

Paloittele ruisleipä pieniksi paloiksi. Laite leipäpalat kattilaan, lisää omenaraaste ja vesi. Anna kiehua, kunnes leivät ovat pehmeitä. Soseuta sileäksi puuroksi, anna puuron vielä kiehua hiljalleen hetki. Tarjoa puuro maidon, omenaviipaleiden ja verigreipin kanssa.

Omenaraasteen voi korvata muilla hedelmillä, kuten esimerkiksi banaanilla. Leikkaa banaani viipaleiksi ja keitä puuro muuten reseptin mukaan.

Resepti: Kaisa Sillanpää: Tähteistä tähdiksi (readme 2015)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja