Yllättävä ainesosa tekee popcorneista superherkullisia
Popcornit suorastaan vaativat suolaa maistuakseen hyviltä, mutta oletko tullut ajatelleeksi, että suolan voisi korvata soijakastikkeella?
Perinteiset popcorn-mausteet ovat suola ja voi. Näiden lisäksi markkinoilla on ollut jo vuosia jos jonkinlaisia kuivamausteseoksia.
Jos perusmausteet kyllästyttävät, kannattaa kokeilla vaihteeksi soijakastiketta, vinkkaa ruokasivusto Food52. Soijakastikkeesta popcornit saavat sopivaa suolaisuutta, ja soijan umamimainen maku nostaa paukkumaissin kokonaan uudelle tasolle.
Popcornit ovat herkullisimmillaan, kun ne valmistaa perinteiseen tapaan kannellisessa kattilassa poksuttelemalla. Kun popcornit ovat valmiita, sekoita joukkoon voista, kookosöljystä ja soijakastikkeesta valmistettu mausteseos ja nauti!
Mausteseos kattilalliselle popcornia
2 rkl voita
2 rkl kookosöljyä
1 rkl soijakastiketta
Vinkki: Voit halutessasi lisätä teelusikallisen valkosipulijauhetta ja sriracha-chilikastiketta tai hienoksi raastettua parmesaanijuustoa.
Paista popcornit pussin ohjeen mukaan.
Sulata voi ja sekoita siihen kookosöljy ja soijakastike, halutessasi lisää joukkoon myös muita mausteita.
Kaada seos kattilaan popcornien päälle ja ravista huolellisesti.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan