Ylivoimaisesti suosituin jouluherkku – Lidl selvitti suomalaisten lempparit ja inhokit

Palmikkotorttu, snautseritorttu, enkelitorttu – 5 helppoa tapaa taitella joulutorttu! 2:27 Palmikkotorttu, snautseritorttu, enkelitorttu – 5 helppoa tapaa taitella joulutorttu!

Kauppaketju Lidl tutki, millaisia herkkuja suomalaiset rakastavat ja kavahtavat jouluna. Joukosta löytyy muutama selkeä suosikki, mutta osa herkuista jakaa myös mielipiteet.

Videolla: Osaatko taitella joulutortut näin? Viisi erilaista tapaa!

Lidlin syksyllä 2021 teettämässä jouluruokatutkimuksessa selvitettiin suomalaisten suosikki- ja inhokkiherkut jouluna.

Tutkimuksesta kävi ilmi, että 41 prosenttia suomalaisista pitää kinkkua edelleen mieluisimpana jouluruokana, kun taas kala tuli joulupöydän suosikkiruokaa kysyttäessä toiseksi, mutta vain 10 prosentin osuudella. 

Vuonna 2020 tehdyn tutkimuksen perusteella 51 prosenttia kuluttajista arvostaa perinteistä joulupöytää, 42 prosenttia taas haluaa joulupöytäänsä uudenlaista twistiä. Saman tutkimuksen perusteella useimmat laatikot ostetaan mielellään kaupasta, kun taas joulun jälkiruokia ja leivonnaisia tehdään kotona.

Suomen suosituimmat jouluherkut 2021

Lidlin tutkimuksen mukaan suomalaisten ylivoimaisesti suosituin jouluherkku on joulutorttu. Kakkospaikalle ylsivät suklaakonvehdit ja kolmossijan nappasivat kotona leivotut piparit.

1. Kotona leivottu joulutorttu 59 %
2. Tavalliset konvehdit 48 %
3. Kotona leivottu piparkakku 38 %
4. Maustamaton maitosuklaa 32 %
5. Vihreät kuulat 28 %
6. Minttusuklaa tai After Eight 27 %
7. Nougat-suklaa 23 %
8. Erilaiset karkit 20 %
9. Taatelikakku 19 %
10. Luumurahka 18 %

Suomen inhotuimmat jouluherkut 2021

Suomalaisten inhokkijouluherkkujen listalta löytyy sen sijaan osittain samojakin herkkuja kuin suosikkien listalta. Suurimmat inhokit monille ovat marsipaanisuklaa sekä liköörikonvehdit. Vihreät kuulat jakavat mielipiteet, sillä ne löytyvät sekä jouluruokasuosikkien että inhokkien listalta.

1. Marsipaanisuklaa 31 %
2. Liköörikonvehdit 30 %
3. Vihreät kuulat 19 %
4. Hedelmäkakku tai taatelikakku 18 %
5. Marmeladit yleisesti ja luumurahka 16 %
6. Maustetut piparit (appelsiini, salmiakki) 14 %
7. Kettukarkit (pihlajakarkit) 13 %
8. Kaupan joulutorttu 11 %
9. Jäätelöiden joulumaut 10 %
10. Muut suklaiden joulumaut 9 %

Lidlin vuoden 2021 joulukyselyyn osallistui noin 1000 suomalaista täysi-ikäistä kuluttajaa. Kysely oli kansallisesti edustava alue- ja ikäjakaumaltaan. 

Lähde: Lidl

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.