Ylikypsä riisi, palanut broileri – usko tai älä, voit vielä pelastaa ruokasi!

broilerikuva
Shutterstock

Pääsivätkö vihannekset kiehumaan liikaa tai tarttuiko kakku vuokaan? Daily Mail listasi pelastuskeinot, joiden avulla vältyt heittämästä käyttökelpoista ruokaa pois. 

Ylikypsä riisi

Huuhtele ylikypsäksi päässyt riisi kylmällä vedellä ja käytä se ruokaisan salaatin pohjana. Rapeiden vihannesten seassa riisin vetelä koostumus ei ole niin epämiellyttävä kuin pelkkänä lisukkeena.

Palanut broileri

Jos nahka on palanut, poista se lihan päältä ja ota lihan pintaan nopeasti kaunis väri pannulla. Jos itse liha on päässyt palamaan, kokeile poistaa palaneet päällisosat varovasti veitsen avulla.

Ylikypsät vihannekset

Veteläksi keitetyt vihannekset eivät maistu sellaisenaan, siksi ruokalajia kannattaa jatkaa pidemmälle. Laita ylikypsät vihannekset tehosekoittimeen ja tee niistä vihannespyreetä tai kasvissosekeittoa.

Irtopohjavuokaan tarttunut kakku tai piirakka

Käytä erittäin terävää isoa kokkiveistä ja leikkaa kakku irti irtopohjavuoasta muutaman millimetrin korkeudelta.

Liian kovaksi keitetyt kananmunat

Laita kananmunat kylmän veden alle heti keittämisen jälkeen. Jos keltuaiset ovat liian kovia, halkaise kuoritut kananmunat, irrota keltuainen lusikan avulla ja paina se siivilän läpi. 

Ylikypsä spagetti

Huuhtele spagetti kylmällä vedellä ja leikkaa se pieniksi pätkiksi. Käytä palat minestronekeittoon tai ruokaisaan salaattiin. 

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja