Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yleinen virhe – ethän heitä tätä osaa yrteistä roskiin?

Julkaistu 03.07.2015 07:01
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Yrttejä tulee käytettyä etenkin kesällä runsaasti, ja moni kasvattaa niitä jopa omassa pihassa tai omalla parvekkeellaan. Ethän heitä yrteistä pois hyödyllisiä osia?

Yrteistä leikataan usein käyttöön niiden lehdet, mutta yrttien varsiakaan ei tulisi väheksyä. Yrttien varret sopivat ruoanlaittoon aivan yhtä hyvin kuin niiden lehdetkin, ja niissä on makua liki yhtä paljon, kuin niiden ylistetyissä lehdissä.

Näin hyödynnät yrttien varret:

Kovavartisempia yrttejä voi hyödyntää ruoanlaitossa muun muassa maustamalla niillä öljyjä tai valkoviinietikkaa. Jo muutamassa tunnissa neste imee ihania aromeja yrttien varsista.

Rakenteeltaan pehmeämpiä yrttejä kuten persiljaa tai tilliä voi hyödyntää liemikuution tavoin erimerkiksi keitossa. Nipuksi sidotut yrttien varret on ruoan valmistuessa myös helppo poistaa yhdellä kertaa ennen syömistä.

Tehosekoittimella sekoitettavissa ruoissa yrttien varret ovat aivan yhtä hyödyllisiä kuin niiden lehdetkin, sillä kukaan ei huomaa hienoksi silputussa pestossa tai smoothiessa, että mukana on myös yrttien varsia.

Pilkkomalla yrttien varret hienoksi silpuksi niitä voi hyödyntää myös sellaisenaan. Erillisestä kupista yrttien varsia on mukava sirotella esimerkiksi keiton tai salaatin koristeeksi ja mausteeksi.

Lähde: The Kitchn

Lisää aiheesta:

Älä koskaan laita näitä tuoreyrttejä jääkaappiinSuomalaisilla on kaksi selkeää suosikkiyrttiä – osaatko käyttää niitä oikein?Raaka-aine, joka on nyt Suomessa suositumpaa kuin koskaan: "Käytetään entistä rohkeammin"Älä heitä nuupahtaneita yrttejä roskiin! Kokin vinkillä loihdit niistä todella monikäyttöisen kastikkeenTakapihan villiyrtit ovat nyt parhaimmillaan – näin hyödynnät luonnon vitamiinipommit keittiössäEtsi pihalta herkullisia raaka-aineita ilmaiseksi! Näin hyödynnät villiyrttejä leivonnassa
YrtitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Yrtit
  • 4.6.07:43
    Ruoka

    "Voit jättää basilikan kauppaan" – näin suosikkiyrtti kannattaa nyt korvata

  • 22.5.20:08
    Ruoka

    Kaupan yrtit saat kasvamaan kotona – näin onnistut!

  • 21.5.11:26
    Ruoka

    Nyt on villiä! Saat ruokaa puoli-ilmaiseksi, jos teet näin

  • 27.4.17:28
    Henri Alén

    Henri Alénin ykkösvinkki risoton maustamiseen: Maku paranee entisestään!

  • 11.3.17:02
    Ruoka

    Joko testasit hittinuudelit? Vähällä vaivalla terveellinen herkkuruoka!