Yleinen valmistustapa onkin väärä: Näin paistat pekonista täydellisen rapeaa pannulla

pekoni
Lisää pekoni kylmälle pannulle ja paista miedolla lämmöllä. Saat varmasti rapean lopputuloksen. Shutterstock

Tiesitkö, että pekoni kannattaa lisätä kylmälle pannulle. Näin onnistut paistamaan siitä rapeampaa.

Pekonia löytyy aamupalan lisäksi päivällispöydästä ja jopa jälkiruoka-annoksista. Moni vannoo tulikuuman pannun nimeen pekonia paistaessaan. Mutta pekonin voi lisätä myös kylmälle pannulle.

Teflonpannu on kätevä työkalu pekonia paistaessa, mutta myös valurautapannua voi käyttää. Kun pekonista irtoaa rasvaa, se estää pekonia tarttumasta pohjaan kiinni, eikä teflonpannu näin ole välttämätön työkalu.

VINKKI: Koita lisätä kylmälle pannulle vettä sen verran, että pekoni peittyy. Vältät rasvan roiskumisen.

1. Lisää pekonin viipaleet kylmälle pannulle. Asettele viipaleet vieretysten. Vaikka pekoni kutistuukin paistuessaan, vältä asettelemasta viipaleita päällekkäin. 

2. Parhaimman lopputuloksen saat paistamalla pekonia pitkään ja hiljaisella lämpötilalla. Käytä pihtejä apunasi ja kääntele pekonin viipaleita ympäri useamman kerran.

3. Paista, , kunnes pekoni on valmista. Toiset tykkäävät erittäin rapeaksi paistuneesta. Osa haluaa syödä pekoninsa pehmeämpänä. Tärkeintä on muistaa, että pekoni jatkaa paistumistaan vielä pannulta ottamisen jälkeen. 

4. Nosta pekonin palat talouspaperin tai sanomalehden päälle. Näin niistä valuu enin rasva pois.

***

0:36

Lähteet: kitchn

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja