Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yleinen valmistustapa onkin väärä: Näin paistat pekonista täydellisen rapeaa pannulla

Lisää pekoni kylmälle pannulle ja paista miedolla lämmöllä. Saat varmasti rapean lopputuloksen.
Lisää pekoni kylmälle pannulle ja paista miedolla lämmöllä. Saat varmasti rapean lopputuloksen.Shutterstock
Julkaistu 17.01.2017 20:02

HANNA-LEENA HUHTALA

Tiesitkö, että pekoni kannattaa lisätä kylmälle pannulle. Näin onnistut paistamaan siitä rapeampaa.

Pekonia löytyy aamupalan lisäksi päivällispöydästä ja jopa jälkiruoka-annoksista. Moni vannoo tulikuuman pannun nimeen pekonia paistaessaan. Mutta pekonin voi lisätä myös kylmälle pannulle.

Teflonpannu on kätevä työkalu pekonia paistaessa, mutta myös valurautapannua voi käyttää. Kun pekonista irtoaa rasvaa, se estää pekonia tarttumasta pohjaan kiinni, eikä teflonpannu näin ole välttämätön työkalu.

VINKKI: Koita lisätä kylmälle pannulle vettä sen verran, että pekoni peittyy. Vältät rasvan roiskumisen.

1. Lisää pekonin viipaleet kylmälle pannulle. Asettele viipaleet vieretysten. Vaikka pekoni kutistuukin paistuessaan, vältä asettelemasta viipaleita päällekkäin. 

2. Parhaimman lopputuloksen saat paistamalla pekonia pitkään ja hiljaisella lämpötilalla. Käytä pihtejä apunasi ja kääntele pekonin viipaleita ympäri useamman kerran.

3. Paista, , kunnes pekoni on valmista. Toiset tykkäävät erittäin rapeaksi paistuneesta. Osa haluaa syödä pekoninsa pehmeämpänä. Tärkeintä on muistaa, että pekoni jatkaa paistumistaan vielä pannulta ottamisen jälkeen. 

4. Nosta pekonin palat talouspaperin tai sanomalehden päälle. Näin niistä valuu enin rasva pois.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lähteet: kitchn

Lisää aiheesta:

"Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia? Taatusti rapea lopputulos ilman sotkua – onko tässä kaikkien aikojen helpoin tapa paistaa pekonia? Täydellisen rapea lopputulos vähällä vaivalla – tämä on ehdottomasti paras tapa kypsentää pekoniOnko tässä rapean pekonin salaisuus? Nerokas valmistustapa takaa täydellisen lopputuloksenYksinkertainen niksi: Näin onnistut paistamaan täydellistä pekoniaTäydellistä pekonia – älä tee tätä virhettä paistinpannun kanssa!
PekoniMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pekoni
  • 31.3.07:41
    Ruoka

    "Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia?

  • 01.09.202417:25
    Ruoka

    Harri Syrjänen lisää pekoniin yhden ainesosan – lyömätön lopputulos!

  • 01.01.202417:32
    Ruoka

    Testasimme "miljardöörin pekonin" – Snoop Doggin ohje pekonin valmistukseen yllättää

  • 13.11.202312:57
    Ruoka

    Näin pekonipaketille kannattaa aina tehdä

  • 29.07.202210:46
    Ruoka

    Yhdysvalloissa on tarjolla pekoninystävän unelmapesti – huimaava tuntipalkka