Mainos

Yleinen väärinkäsitys saattaa pilata maun – näin viini tulisi oikeaoppisesti tarjoilla

Toisin kuin moni luulee, valkoviini tulisi ottaa jääkaapista, ja punaviini laittaa sinne ennen tarjoilua.

Kirjoittamaton sääntö on, että valkoviini tulisi säilyttää jääkaapissa, punaviini puolestaan huoneenlämmössä. Viiniasiantuntijan mukaan tämä sääntö kannattaisi unohtaa, sillä se voi pahimmassa tapauksessa jopa pilata viinielämyksesi. 

Mahdollisimman hyvän viinielämyksen saamiseksi viiniasiantuntija Joe Fattorini suosittelee kaikkia ottamaan käyttöön yksinkertaisen 20:20-säännön. Tämän säännön mukaan viini tulisi ottaa jääkaapista 20 minuuttia ennen tarjoilua, ja punaviini tulisi puolestaan laittaa jääkaappiin 20 minuuttia ennen tarjoiluhetkeä.

Viinin huono maku voi johtua tarjoilulämpötilasta

Sääntö on helppo, mutta miksi sitä pitäisi noudattaa? 

– Valitettavasti moni meistä tarjoilee valkoviinin liian kylmänä ja punaviinin liian lämpimänä, Fattorini kertoo GoodhouseKeeping-sivuston mukaan.

Fattorinin mukaan liian kylmänä tarjoiltuna valkoviinin aromit ja hedelmäiset maut eivät pääse oikeuksiinsa. Liian lämpimänä tarjoillussa punaviinissä tanniinien katkeruus ja alkoholipitoisuus nostavat puolestaan päätään.

Joten seuraavan kerran kun aiot napata valkoviinipullon jääkaapista, malta mielesi ja anna sen odottaa hetki pöydällä – et taatusti tule katumaan päätöstä.

***


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja