Toisin kuin moni luulee, valkoviini tulisi ottaa jääkaapista, ja punaviini laittaa sinne ennen tarjoilua.
Kirjoittamaton sääntö on, että valkoviini tulisi säilyttää jääkaapissa, punaviini puolestaan huoneenlämmössä. Viiniasiantuntijan mukaan tämä sääntö kannattaisi unohtaa, sillä se voi pahimmassa tapauksessa jopa pilata viinielämyksesi.
Mahdollisimman hyvän viinielämyksen saamiseksi viiniasiantuntija Joe Fattorini suosittelee kaikkia ottamaan käyttöön yksinkertaisen 20:20-säännön. Tämän säännön mukaan viini tulisi ottaa jääkaapista 20 minuuttia ennen tarjoilua, ja punaviini tulisi puolestaan laittaa jääkaappiin 20 minuuttia ennen tarjoiluhetkeä.
Viinin huono maku voi johtua tarjoilulämpötilasta
Sääntö on helppo, mutta miksi sitä pitäisi noudattaa?
– Valitettavasti moni meistä tarjoilee valkoviinin liian kylmänä ja punaviinin liian lämpimänä, Fattorini kertoo GoodhouseKeeping-sivuston mukaan.

