Yleinen moka: Älä ikinä tee pizzaasi näin – pohja menee pilalle

Pizzapohjasta tulee helposti vettynyt ja se jää raa'aksi, jos unohdat muutaman tärkeän valmistusvaiheen.

Varmasti jokainen pizzanystävä haluaa nauttia joko rapean ohuesta pizzapohjasta tai pannupizzassa mehevän pehmeästä versiosta. Vettynyt ja raaka pizzapohja sen sijaan tuskin on kenekään suosikki. Valitettavasti monissa kotikeittiöissä pizzapohjalle kuitenkin käy kalpaten, kun valmistusvaiheessa unohdetaan tärkeät tekniikat.

Älä laita kastiketta ensimmäisenä

Pizzapohja vettyy useimmiten siitä syystä, että pizzan päälle on ahdettu liikaa täytteitä ja vieläpä väärässä järjestyksessä. Esimerkiksi tuoreet tomaatit tai muut nestemäiset vihannekset voivat koitua helposti rapean pizzapohjan kohtaloksi. Kastikkeella läträäminenkään ei kannata: itse asiassa kastike kannattaa laittaa pizzan päälle vasta viimeisenä, eikä suinkaan ensimmäisenä. Tomaattikastiketta voi tiputella täytteiden ja juustojen päälle lusikan avulla. Kastike levittyy kyllä uunissa näinkin ja pohjasta tulee taatusti rapeampi. Kokeile, niin yllätyt!

Esikypsennä pohjaa uunissa

Pizzapohjan esikypsentäminen on hyvä tapa erityisesti silloin, jos laitat pizzan päälle paljon nestemäisiä ainesosia, kuten tuoreita tomaatteja. Esikypsentääksesi pizzapohjan levitä taikina uunipellille ja laita se esilämmitettyyn uuniin 2–3 minuutiksi. Tämä aika auttaa tiivistämään taikinaa, jolloin kosteus ei pääse lävistämään sitä.

Myös kuuman pizzakiven avulla pystyy välttämään raa'an ja vetisen taikinan. Pohja kypsyy tällöin nopeammin ja lopputuloksena saat rapean pohjan

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja