Yle: Juustoleipä vai leipäjuusto – ikuisuuskysymys jakaa suomalaisten mielipiteet

leipäjuusto
Kutsutko sinä tätä herkkua juustoleiväksi vai leipäjuustoksi. Lehtikuva

Jos kainuulaiselle juustoleivän ystävälle puhuu leipäjuustosta, pahoittaa hänen mielensä, kertoo Yle.

Kiista perinneherkun nimestä on Suomessa vahvasti läsnä, sillä osa on vakaasti sitä mieltä, että tutun herkun nimi on leipäjuusto – ja osa ei suostu myöntämään, etteikö herkun nimi olisi oikeasti juustoleipä.

Ylen mukaan juustoleivän nimitys vaihtelee Suomessa murrealueen mukaan. Länsi-Suomessa perinneruokaa nimitetään vakiintuneesti leipäjuustoksi. Vaalan alueella kiista tuotteen oikeasta nimestä käy erityisen kiivaana, sillä kunnan itäosassa käytetään nimitystä juustoleipä ja länsiosassa herkutellaan leipäjuustoa. Vaala vaihtoi maakuntaa tänä vuonna, ja tämän muutoksen kirvoittamana klassikkoherkun nimeenkin on toivottu muutosta.

– Eräs kuluttaja otti meihin yhteyttä ja vaati, että nimi pitäisi nyt muuttaa leipäjuustoksi, kun kunta siirtyi toisen maakunnan puolelle. Mutta näinhän se ei mene, Vaalan juustolan toimitusjohtaja Pirkko Suhonen toteaa Ylelle.

Lähde: Yle 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!