Yksinkertainen raaka-aine tekee spagetista entistä parempaa – oletko jo kokeillut?

spagetti viini
Punaviinistä saa kivaa makua pastaan. Shutterstock

Oletko kokeillut vielä keittää spagettia punaviinissä?

Spagetti on helppo arkiruoka – ja siitä saa muunneltua vaikka kuinka paljon erilaisia ruokia. Tiesitkö, että keittämällä spagetin punaviinissä tarttuu tuttuun raaka-aineeseen erityisen hyvä maku?

Kokeile yksinkertaista reseptiä, johon mukavasti lisämakua tuo punaviini! Reseptiin ei tarvitse paljoa ainesosia, sillä juju on nimenomaan punaviinissä, jossa spagetit keitetään.

Spagetti myös värjäytyy keitettäessä punaiseksi. Tällä reseptillä pasta-annoksesta tulee erityisen herkullinen.

Punaviinissä keitetty spagetti

12 dl vettä

7,7 dl kuivaa punaviiniä

suolaa

340 g spagettia

0,6 dl oliiviöljyä

4 valkosipulin kynttä

¼ tl chilimaustetta

1,2 dl hienonnettua persiljaa

2,5 dl saksanpähkinöitä

1,2 dl parmesaania (parmesaania kannattaa varata myös tarjoiltavaksi)

Ripaus mustapippuria

Kaada kattilaan tai korkeareunaiseen pannuun vesi, 7 dl punaviiniä ja iso hyppysellinen suolaa. Anna kiehua. Lisää spagetit ja keitä, kunnes spagetit ovat al dente. Valuta spagetit ja ota ¼ keitinliemestä talteen.

Kuumenna pannulla 2 ruokalusikallista öljyä. Lisää valkosipuli ja chilimauste ja mausta suolalla. Paista keskilämmöllä noin minuutti. Lisää sivuun varattu ¼ keitinliemestä ja anna kiehua. Sekoita joukkoon pasta ja keitä, kunnes neste on melkein imeytynyt eli noin 2 minuuttia.

Lisää persilja, pähkinät, parmesaani ja 2 rkl öljyä ja sekoita. Mausta pasta suolalla ja pippurilla. Tarjoile parmesaanin kera.

Lähde: Food&Wine 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!