Yksinkertainen raaka-aine tekee spagetista entistä parempaa – oletko jo kokeillut?
Oletko kokeillut vielä keittää spagettia punaviinissä?
Spagetti on helppo arkiruoka – ja siitä saa muunneltua vaikka kuinka paljon erilaisia ruokia. Tiesitkö, että keittämällä spagetin punaviinissä tarttuu tuttuun raaka-aineeseen erityisen hyvä maku?
Kokeile yksinkertaista reseptiä, johon mukavasti lisämakua tuo punaviini! Reseptiin ei tarvitse paljoa ainesosia, sillä juju on nimenomaan punaviinissä, jossa spagetit keitetään.
Spagetti myös värjäytyy keitettäessä punaiseksi. Tällä reseptillä pasta-annoksesta tulee erityisen herkullinen.
Punaviinissä keitetty spagetti
12 dl vettä
7,7 dl kuivaa punaviiniä
suolaa
340 g spagettia
0,6 dl oliiviöljyä
4 valkosipulin kynttä
¼ tl chilimaustetta
1,2 dl hienonnettua persiljaa
2,5 dl saksanpähkinöitä
1,2 dl parmesaania (parmesaania kannattaa varata myös tarjoiltavaksi)
Ripaus mustapippuria
Kaada kattilaan tai korkeareunaiseen pannuun vesi, 7 dl punaviiniä ja iso hyppysellinen suolaa. Anna kiehua. Lisää spagetit ja keitä, kunnes spagetit ovat al dente. Valuta spagetit ja ota ¼ keitinliemestä talteen.
Kuumenna pannulla 2 ruokalusikallista öljyä. Lisää valkosipuli ja chilimauste ja mausta suolalla. Paista keskilämmöllä noin minuutti. Lisää sivuun varattu ¼ keitinliemestä ja anna kiehua. Sekoita joukkoon pasta ja keitä, kunnes neste on melkein imeytynyt eli noin 2 minuuttia.
Lisää persilja, pähkinät, parmesaani ja 2 rkl öljyä ja sekoita. Mausta pasta suolalla ja pippurilla. Tarjoile parmesaanin kera.
Lähde: Food&Wine
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka