Yksinkertainen niksi voi jopa triplata rasvanpolton – oletko testannut?

Mausteet
Shutterstock

Haluaisitko laihtua? Unohda syömistä liikaa rajoittavat dieetit ja suuntaa sen sijaan maustekaapille. Tutkimusten mukaan nimittäin juustokuminasta voi olla apua rasvanpoltossa.

Monien mausteiden on todettu tutkimuksissa tarjoavan yllättävää apua rasvanpolttoon ja painonpudotukseen. Iranilaisessa yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan tämä pätee myös juustokuminaan. Juustokuminan todettiin auttavan sekä liian korkeisiin kolesterolitasoihin että rasvanpolttoon.

Nämäkin mausteet voivat auttaa rasvanpoltossa:
Kurkuma: Kurkumasta saattaa olla hyötyä rasva-aineenvaihdunnassa ja painonhallinnassa.
Inkivääri: Inkivääri voi nopeuttaa aineenvaihduntaa 20 prosentilla kolmen tunnin ajaksi syömisestä. Inkiväärin sisältämät gingeroli sekä kapsaisiini vauhdittavat rasvanpolttoa.
Kaneli: Kaneli tehostaa todistetusti aineenvaihduntaa, helpottaa ruoansulatusta ja voi myös auttaa tasaamaan verensokeria.
Cayennepippuri: Cayennepippurin tiedetään nostavan kehon lämpötilaa ja nopeuttavan aineenvaihduntaa.

Juustokumina auttoi laihtumaan

Iranilaisyliopiston tutkijat jakoivat 88 ylipainoista tai liikalihavaa naista kahteen ryhmään. Molemmat ryhmät saivat opastusta ravintoasioista ja alkoivat syödä päivittäin 500 kilokaloria vähemmän kuin aiemmin. Toinen ryhmä söi lisäksi juustokuminaa ruoassaan päivittäin.

Kolmen kuukauden kokeilun jälkeen juustokuminaa syöneet ryhmäläiset olivat pudottaneet painoa keskimäärin 1,4 kiloa enemmän kuin kontrolliryhmäläiset. Rasvan määrä elimistössä väheni maustetta syöneillä ryhmäläisillä lähes 15 prosentin verran, mikä oli liki kolminkertainen määrä kontrolliryhmään verrattuna.

Myös vahingollisten triglyseridien ja huonon LDL-kolesterolin määrä väheni enemmän juustokuminaa syöneillä ryhmäläisillä.

Lähde: Prevention

Kesäuusinta: Juttu on julkaistu alun perin vuonna 2015

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja