Yksinkertainen kaava – salaatinkastike valmistuu uskomattoman helposti
![Copyright: Shutterstock. vinegrette](https://im.mtvuutiset.fi/image/5137838/landscape16_9/1600/900/3d9c2e4f6d9d62d793ab26e5705ef387/KS/vinegrette.jpg)
Kastikkeen avulla teet salaatista kuin salaatista helposti herkullista. Valmista kastike itse, ja saat oman makusi mukaista kastiketta ilman turhia lisäaineita.
Salaatinkastikkeen valmistus on yksinkertaista. Voit maustaa kastikkeesi oman mielesi mukaisesti, eikä jäykkiä reseptejä tarvita. Tällä kaavalla kastikkeestasi valmistuu varmasti herkullista.
Vinegrette syntyy kolmesta perusaineesta
Vinegrette on yksi perinteisimmistä salaatinkastikkeista, joka valmistuu helposti kolmen ainesosan avulla. Käytä salaatinkastikkeeseesi kolme osaa öljyä ja yksi osa happoa. Viimeistele kastikkeesi haluamallasi mausteilla.
Perinteinen kastike syntyy oliiviöljystä, mutta vaihtelua saat käyttämällä erilaisia makuöljyjä, kuten avocado- tai seesamiöljyä. Hapokkutta saadaan balsamicosta, viinietikasta tai sitruunanmehusta. Kun nämä kaksi perusasiaa, öljy ja happo, ovat kunnossa, voit lisätä kastikkeen joukkoon haluamiasi mausteita, kuten sinappia, yrttejä, valkosipulia tai inkivääriä. Jos salaatinkastikkeesi ei sisällä mitään makeaa ainesosaa, lisää joukkoon ripaus sokeria tai hunajaa tasapainoittamaan hapokkuutta. Mausta kastike lisäksi suolalla ja pippurilla.
Kokeile rohkeasti kesäistä, hieman makeampaa makuyhdistelmää. Lisää öljyn ja balsamicon joukkoon hieman hilloa, kuten viikunahilloa. Tämä makea kastike sopii erinomaisesti vuohenjuustosalaatin kumppaniksi.
Täyteläistä kastiketta
Samalla kaavalla saat valmistettua myös kermaisen täyteläistä kastiketta. Aloita valmistus valitsemalla yksi kermainen raaka-aine, kuten majoneesi, ranskankerma tai jogurtti. Lisää tätä ainesosaa hieman yli puolet kastikkeestasi. Valitse sen jälkeen yksi makuaine, kuten chilikastike, homejuusto tai valkosipuli, ja lisää makuainetta noin kolmannes.
Viimeistele kastikkeesi notkistavalla nesteellä, kuten kirpeillä mehuilla. Mitä vähemmän nestettä käytät, sitä paksummaksi kastike jää. Mausta kastike lopuksi suolalla ja pippurilla.
Lähde: Huffingtonpost
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka