Yksi ylitse muiden – tämä karkki on irtomakeisten ykkössuosikki Suomessa

karkki,-purukumi
Shutterstock

Suklaata, salmiakkia, hedelmää – mikä on suomalaisten suosikki kaikkien irtokarkkimakujen joukosta?

Makuja.fi otti selvää, mikä irtokarkki käy Suomessa kikkein parhaiten kaupaksi. Selvisi, että yksi kestosuosikki on irtokarkkien kategoriassa selkeästi ylitse muiden.

– Fazerin Susupala on on jo vuosia ollut irtomakeisten ykkössuosikki, Candy Kingin tuote- ja markkinointipäällikkö Janne Mäkinen kertoo.

– Suklaata myydään eniten, hän jatkaa.

Suomalaisilla on monipuolinen karkkimaku

Kaiken kaikkiaan suomalaisilla on irtokarkkien suhteen monipuolinen maku ja pusseihin valitaan makeisia hedelmäkarkeista salmiakkeihin ja toffeeseen. Suomalaisten kestosuosikit irtomakeisvalikoimissa ovat Susupalan lisäksi pehmeän kermainen Vaniljafudge, Pikkunallet, Naperoiset Hedelmärakeet, Suklaatoffeerulla,  Vadelmalakritsikallot sekä Noitapillit.

Sukupolvien väliset erot tulevat esiin irtokarkkihyllyllä ja klassikkomakeiset maistuvat etenkin varttuneille.

– Joulusesongin kestosuosikki vuodesta toiseen on Vihreä kuula ja se on erityisesti vanhemman väestön mieleen, Mäkinen toteaa.

Nuoremmalle väestölle maistuvat sitä vastoin erityisen hyvin hedelmäkarkit. Suomen klassikkomakeiset, salmiakit, maistuvat kuitenkin suomalaisille ikään katsomatta.

– Yleisesti ottaen lapset pitävät pehmeistä hedelmäkarkeista ja hauskoista isoista kuvioista, nuoriso pitää kirpeistä karkeista ja suomalaisen kulttuurin mukaisesti salmiakki on melkein kaikkien mieleen,  pieniä lapsia lukuun ottamatta, Mäkinen kertoo.

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa ja Instagramissa!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja