Yksi ruoka ylitse muiden – tämä on laivan suosituin buffetherkku

rapubuffet
Merenelävät ovat monen laivamatkailijan makuun. Shutterstock

Noutopöydät ovat risteilyalusten ehdottomasti suosituimpia ruokailupaikkoja. Yksi herkku pysyy kestosuosikkina vuodesta toiseen. 

Runsas buffet-pöytä on monen laivamatkaajan kohokohta. Suomalaiset eivät ole ainoita buffet-ruokailijoita, vaan niistä nauttivat aivan kaikenmaalaiset. Ainoastaan ruokailutottumuksissa on eroja.

– Olemme panostaneet paljon aasialaisten matkailijoiden suhteen, jotta heillekin löytyisi oman tyyppistä ruokaa. Vaikka totta kai he haluavat myös maistella pohjoismaalaisia makuja, kertoo Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd.

Noutopöytien laajasta valikoimasta löytyy herkkuja jokaiseen makuun. 

Uusia trendejä ja vanhoja kestosuosikkeja

Noutopöydän antimia kehitetään vastaamaan nykypäivän ruokatrendejä. Yksi uusista suosikeista on sushi.

– Sushi on ollut tosi suosittu ja pidetty ruoka. Se sopii hyvin myös suomalaiseen makuun, Nöjd kertoo.

Vaikka ruokatrendit vaihtuvat, noutopöytien kestosuosikit säilyvät. Yksi ruokalaji on ehdottomasti ylitse muiden.

– Katkaravut ovat monien suosikkijuttu. Niitä tullaan varta vasten syömään. Myös monet kalaruoat kuuluvat suosikkiruokien joukkoon.  

Katkaravut ovat Nöjdin mukaan ruokalaji, joka on säilyttänyt suosionsa vuodesta toiseen, eikä suosiolle näy loppua. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.