Yksi oleellinen ero! Tiedätkö, miten pizza- ja pastakastikkeet eroavat toisistaan?

0:30 Näin mittaat oikean määrän spagettia

Tomaattisten pizza- ja pastakastikkeiden suurin ero piilee siinä, että toista näistä kastikkeista ei yleensä kypsennetä lainkaan. 

Aiheuttaako pastan mittaaminen päänvaivaa? Katso videolta helppo niksi tämän ylseisen ongelman ratkaisemiseksi. 

Tomaatit ovat pääosassa sekä pizza- että pastakastikkeessa, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, mitä eroa näillä kahdella hyvin samantyyppisellä kastikkeella oikein on?

Eroa niin valmistustavassa, maussa kuin rakenteessakin

Suurin ero piilee siinä, että pastakastiketta keitetään, pizzakastiketta puolestaan ei.

Pizzakastike syntyy yksinkertaisimmillaan suolalla, pippurilla, valkosipulilla ja kenties oreganolla maustetusta tomaattipyreestä. Pizzaan tulevaa kastiketta ei keitetä, jotta lopputuloksen maku olisi paras mahdollinen.

Kun kastiketta ei keitetä, se säilyttää tuoreen, herkullisen ja tomaattisen makunsa vielä silloinkin, kun pizzaa otetaan pois uunista. 

Pastakastike on puolestaan kastike, jota voidaan hauduttaa pitkäänkin. Tämä kastike saattaa sisältää pizzakastiketta enemmän mausteita ja yrttejä, kuten basilikaa ja jopa laakerinlehtiä. Keitetty kastike on maultaan pizzakastiketta makeampi, täyteläisempi ja maultaan syvempi, mikä tekee siitä omiaan pastan kanssa tarjoiltavaksi.

Myös pastakastikkeen rakenne voi poiketa pizzaan tulevasta versiosta, sillä tämän kastikkeen ei tarvitse olla sileä, vaan se voi sisältää enemmän sattumia.

Lähde: TheKitchn

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja