Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yksi oleellinen ero! Tiedätkö, miten pizza- ja pastakastikkeet eroavat toisistaan?

Shutterstock
Julkaistu 12.05.2018 16:58

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Tomaattisten pizza- ja pastakastikkeiden suurin ero piilee siinä, että toista näistä kastikkeista ei yleensä kypsennetä lainkaan. 

Aiheuttaako pastan mittaaminen päänvaivaa? Katso videolta helppo niksi tämän ylseisen ongelman ratkaisemiseksi. 

Tomaatit ovat pääosassa sekä pizza- että pastakastikkeessa, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, mitä eroa näillä kahdella hyvin samantyyppisellä kastikkeella oikein on?

Eroa niin valmistustavassa, maussa kuin rakenteessakin

Suurin ero piilee siinä, että pastakastiketta keitetään, pizzakastiketta puolestaan ei.

Pizzakastike syntyy yksinkertaisimmillaan suolalla, pippurilla, valkosipulilla ja kenties oreganolla maustetusta tomaattipyreestä. Pizzaan tulevaa kastiketta ei keitetä, jotta lopputuloksen maku olisi paras mahdollinen.

Kun kastiketta ei keitetä, se säilyttää tuoreen, herkullisen ja tomaattisen makunsa vielä silloinkin, kun pizzaa otetaan pois uunista. 

RESEPTI: Maailman paras tomaattikastike pizzalle

Pastakastike on puolestaan kastike, jota voidaan hauduttaa pitkäänkin. Tämä kastike saattaa sisältää pizzakastiketta enemmän mausteita ja yrttejä, kuten basilikaa ja jopa laakerinlehtiä. Keitetty kastike on maultaan pizzakastiketta makeampi, täyteläisempi ja maultaan syvempi, mikä tekee siitä omiaan pastan kanssa tarjoiltavaksi.

shutterstock_132279644Shutterstock

Myös pastakastikkeen rakenne voi poiketa pizzaan tulevasta versiosta, sillä tämän kastikkeen ei tarvitse olla sileä, vaan se voi sisältää enemmän sattumia.

Lähde: TheKitchn

Lisää aiheesta:

Parempaa jauhelihakastiketta helposti! Ruotsalaisen ruokagurun kolme vinkkiäNäin pizzakastikkeelle ei saa tehdä: "Ei missään tapauksessa"Mitä pastaa käytät pastasalaattiin? Valinnallasi todella on väliäTomaattimurska, paseerattu tomaatti, tomaattipyree – mitä eroa eri tomaattisäilykkeillä oikeasti on?Katjan uunipeltikikka ja pizzapohjan sekä tomaattikastikkeen paras valmistustapa – onko tässä salaisuus täydelliseen pizzaan?Pizzaperjantai? Paras tomaattikastike pizzalle sisältää salaisen ainesosan, jota et tullut ajatelleeksi
PizzaPastaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 26.9.07:45
    Ruoka

    Pizzaperjantain vinkki: Säästät rahaa helposti!

  • 5.9.14:45
    Kasvisruoka

    Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"

  • 14.8.17:31
    Ruoka

    Pizzan haastajasta tuli hitti: "Voidaan puhua jo ilmiöstä"

  • 12.6.07:44
    Ruoka

    Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto Mikkola

  • 3.6.08:40
    Ravintolat

    Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoilta