Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yksi maailman parhaista ravintoloista sulkee yllättäen ovensa – keittiömestari avautuu: "En aio valehdella, olen väsynyt"

3:05Huippukokki kertoo Michelin-tähtien mystisestä taustasta
Julkaistu 07.05.2019 08:28
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ruotsin Järpenissä sijaitseva, keittiömestari Magnus Nilssonin luotsaama ravintola Fäviken Magasinet sulkee ovensa lopullisesti joulukuussa.

Yllä olevalla videolla kerrotaan, miten Michelin-tähdet vaikuttavat ravintoloihin. 

Maailman parhaiden ravintoloiden listalle yltänyt, keskellä korpea sijaitseva kulttiravintola Fäviken Magasinet lopettaa toimintansa. Ravintolan tunnettu keittiömestari Magnus Nilsson ilmoittaa julkisessa kirjeessään Fävikenin kymmenvuotisen tarun päättyvän joulukuussa 2019. Ravintolalla on kaksi Michelin-tähteä. 

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Nilsson haluaa kiittää tiimiään, asiakkaitaan ja yhteistyökumppaneitaan uskomattomista yhteisistä vuosista. Päätös on ollut vaikea, mutta välttämätön. 

– Kun olen lopettanut täällä, aion viettää aikaa perheeni kanssa, tutkiskella itseäni, kalastaa, tehdä puutarhatöitä, kirjoittaa, levätä ja kuntoutua niin fyysisesti kuin henkisestikin. En aio valehdella, olen hieman väsynyt kaiken tämän ravintolan eteenpäin kehittämisen jälkeen. 

Lopuksi keittiömestari pahoittelee ja toteaa, ettei aio antaa enää haastatteluja medialle asiaa koskien. Nilsson aikoo nauttia täysillä viimeisestä puolivuotisesta ravintolassaan. 

– Toivottavasti ymmärrätte. Hyvää jatkoa ja vielä kerran kiitos. Olette kaikki olleet mahtavia, Nilsson päättää kirjeensä. 

Fäviken Magasinet kahmi kymmenen vuoden aikana lukuisia ravintola-alan palkintoja ja sijoituksia parhaiden ravintoloiden listoilta. Vuonna 2018 Fäviken ylsi 100 maailman parhan ravintolan listauksella sijalle 67. Parhaimmillaan ravintola oli sijalla 41 vuonna 2016. Fävikenillä on lisäksi kaksi Michelin-tähteä. Ravintola on täyteen varattu sulkemiseensa saakka. 

Lähde: Instagram, Phaidon

Lisää aiheesta:

Kozeen Shiwanilta yllättävä vihjaus suorassa lähetyksessäSuomalainen Michelin-ravintola sulkee ovensa välittömästiHelsinkiläinen Michelin-ravintola lopettaa yllättäen 21 vuoden jälkeenHelsinkiläinen Michelin-ravintola Inari sulkee ovensaHans Välimäki lopetti yllättäen kahdessa ravintolassa – kertoo MTV:lle syyn päätöksen taustallaPalkittu helsinkiläisravintola teki paluun – henkilökunnan poikkeuksellinen ratkaisu hämmensi Tomi Björckin ja Matti Wikbergin: "Ihan käsittämätöntä"
RavintolatRuokaMichelin-tähdetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • ke10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat